ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ – ΤΕΡΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ! ΠΡΩΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΙ ΕΝΣΤΟΛΟΙ!

Μια περίεργα διατυπωμένη είδηση δημοσιεύθηκε χθες στο φερέφωνο του μητσοτακισμού, Ελεύθερο Τύπο: «Δημόσιοι υπάλληλοι και ένστολοι, που θα αποχωρήσουν έως το 2020, με όρια ηλικίας από 59 έως 60,5 ετών ανάλογα με τα χρόνια τους έως το 2012 ή με 35 και 37 έτη, μετά το 2013, «κλειδώνουν» σύνταξη και εφάπαξ με λιγότερες απώλειες».

Όπως εξηγεί παρακάτω: «από το 2021 και μετά, το σύστημα αλλάζει τόσο ως προς τον υπολογισμό της σύνταξης όσο και ως προς το εφάπαξ, καθώς το ποσό της ανταποδοτικής σύνταξης θα καθορίζεται χωρίς την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών αλλά με βάση το ποσοστό μεταβολής των αποδοχών όλων των εργαζομένων από το 2002 και μετά. Έτσι οι συντάξιμες αποδοχές θα βγουν μικρότερες, επηρεάζοντας προς τα κάτω και τη σύνταξη…».

Τι θέλει να πει ο «ποιητής»; Προφανώς, εδώ έχουμε να κάνουμε με την πρώτη κυβερνητική «διαρροή», για προετοιμασία της κοινής γνώμης, που ουσιαστικά προαναγγέλλει νόμο – τέρας, με αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και ταυτόχρονη μείωση του εφάπαξ και των συντάξεων, που θα ισχύσει –εν τω συνόλω του- από την 1/1/2021. Ωστόσο, θα επηρεάσει κι εκείνους που δικαιούνται συνταξιοδότησης το 2020, γι’ αυτό αναφέρεται πως θα έχουν μεν απώλειες σε εφάπαξ και σύνταξη σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αλλά «λιγότερες απώλειες», προφανώς απ’ αυτούς που δικαιούνται σύνταξης το 2021 και μετά.

Με λίγα λόγια, όλοι θα χάσουν, άλλοι λιγότερα κι άλλοι περισσότερα!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο νόμος – τέρας θα περάσει ξαφνικά τον προσεχή Οκτώβριο ή το αργότερο τον Νοέμβριο, για να «πιάσει στον ύπνο» τον κοσμάκη!

Κι όπως φαίνεται, τα πρώτα θύματα του νόμου – τέρατος θα είναι οι ένστολοι, η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων ψήφισε Μητσοτάκη, για… «να αποκαταστήσει το νόμο και την τάξη»!