Η ΧΩΡΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ… ΛΟΥΕΤΑΙ

Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα του κόσμου το παρακάτω περιστατικό θα προκαλούσε απογοήτευση και θυμό, στο Ελλαδιστάν των Τσιπροκούληδων όμως που έχουν καταντήσει τον Έλληνα στο σημείο να παρακαλάει για τα αυτονόητα αποτελεί… είδηση. Ως γεγονός αναπαράγουν τα «έγκριτα» site ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακύρωσε το πρόγραμμα των καλοκαιρινών του διακοπών για να μεταβεί εκτάκτως στην Αθήνα εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει σε πολλά σημεία της Στερεάς Ελλάδος και για να επισκεφτεί το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να ενημερωθεί για την κατάσταση και τις επόμενες κινήσεις.
Ανεπιβεβαίωτες παραμένουν οι πληροφορίες που θέλουν τα νέφη της πύρινης λαίλαπας να έχουν σκεπάσει και τον κρητικό ουρανό, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τον πρωθυπουργό να αναλάβει τη πρωτοβουλία να αφήσει κατά μέρος τα μαγιώ και να φορέσει τα λευκά πουκάμισα (με σηκωμένα τα μανίκια για να φαίνεται ότι δουλεύει) αποδεικνύοντας έτσι ότι όχι μόνο υπάρχει κρατικός μηχανισμός αλλά βρίσκεται και σε πλήρη ετοιμότητα.
Ακόμα ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα από τη Νέα Δημοκρατία η οποία δε διστάζει να εκμεταλλευτεί ένα τραγικό περιστατικό για να «πουλήσει» την εικόνα ενός κόμματος που νοιάζεται για τη χώρα, όπως ακριβώς έκανε και ο προκάτοχος του, Τσίπρας, σε αντίστοιχες, τραγικές περιπτώσεις. Αυτό είναι το ήθος των ανθρώπων που μας κυβερνούν, αυτό είναι και το ηθικό πλεονέκτημα της δεξιάς.