ΑΛΗΘΕΙΑ, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΑΦΚΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ;

Ένα απ’ τα ερωτήματα που προκύπτουν μετά την νομοθετική –μερική- κατάργηση του περιβόητου «ασύλου» στα πανεπιστήμια, είναι το τι θα γίνει με τις γιάφκες που διατηρούν μέσα σ’ αυτά οι αναρχοκομμουνιστές. 

Βεβαίως, τα λιγωμένα «ακροδεξιά» παπαγαλάκια του Μητσοτάκη ωρύονται για «μυστικό σχέδιο του Χρυσοχοΐδη που θα σαρώσει τους αναρχομπαχαλάκηδες» και για «υπεράσπιση του νόμου πάση θυσία», αλλά καμμιά σημασία δεν έχει τι γράφουν αυτά τα τσίρκουλα, προς εντυπωσιασμό των αφελών αναγνωστών τους. 

Η επίσημη διαρροή των κυβερνητικών προθέσεων για τις γιάφκες μέσα στα πανεπιστήμια (από «πηγή του υπουργείου ΠΡΟ-ΠΟ») δημοσιεύθηκε στην ανεπίσημη διαδικτυακή «εφημερίδα της κυβερνήσεως» (Πρώτο Θέμα) και είναι η εξής:

«Σε δεύτερο χρόνο και μετά από διαβουλεύσεις και συζητήσεις θα αποφασιστεί τι θα γίνει για παράδειγμα με τις κατειλημμένες αίθουσες του Πολυτεχνείου. Δεν πρόκειται η Αστυνομία να κάνει εφόδους και επιχειρήσεις μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα. Δεν έχει τέτοια διάθεση και δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Σκοπός είναι η αλλαγή νοοτροπίας και η σύνταξη σχεδίων ασφαλείας με διαρκή διάλογο. Γιατί η Αστυνομία δεν λειτουργεί μόνη της, λειτουργεί με βάση τη δικονομία. Άρα δεν τίθεται ζήτημα η Αστυνομία αύριο το πρωί να αρχίσει να μπαίνει στα πανεπιστήμια».

Με λίγα λόγια, οι γιάφκες συνεχίσουν να υφίστανται ανενόχλητες!