«ΨΗΝΕΤΑΙ» ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΗ ΣΑΛΒΙΝΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ

Σε ανάρτησή μας, τις προηγούμενες ημέρες, είχαμε αναφερθεί στα τρία σενάρια που υπάρχουν για τις συμμαχίες ενόψει των πρόωρων εκλογών που θα γίνουν στην Ιταλία το φθινόπωρο.

Ένα από τα σενάρια, που είναι το επικρατέστερο, προβλέπει την σύμπτυξη εκλογικής και εν συνεχεία κυβερνητικής συμμαχίας της Λέγκας του Σαλβίνι με το εθνικιστικό κόμμα «Αδέλφια της Ιταλίας», της Τζώρτζια Μελόνι.

Και σε συνέντευξη που έδωσε η ηγέτης του κόμματος, επιβεβαίωσε το σενάριο. Ιδού η απάντησή της όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει ότι το κόμμα της μπορεί να σχηματίσει κυβερνητικό συνασπισμό με το κόμμα του Σαλβίνι:

«Το ελπίζω. Η ανάλυση που προέκυψε από ψηφοφορίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις αναφέρουν ότι η Λέγκα και οι “Αδελφοί της Ιταλίας” μαζί θα έχουν μεγάλη πλειοψηφία και στις δύο αίθουσες σήμερα. Έχουμε τα διαφορετικά μας συναισθήματα, αλλά στα μεγάλα ζητήματα, από την οικονομία μέχρι τη μετανάστευση και την οικογένεια, έχουμε κοινές αξίες. Και στην Ευρώπη ήμασταν τα μόνα δύο ιταλικά κόμματα που ψήφισαν κατά της Von der Leyen, δηλαδή κατά της Μέρκελ και του Μακρόν που την ήθελαν επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Οτιδήποτε μπορεί να συμβεί και είμαστε έτοιμοι για οποιαδήποτε πιθανότητα. Αλλά μια συμμαχία μεταξύ μας και της Λέγκας είναι φυσική και θα μας επιτρέψει να οικοδομήσουμε μια συνεκτική κυβέρνηση, ικανή να διαρκέσει πέντε χρόνια και να δώσει τις απαντήσεις που περιμένουν οι Ιταλοί».

Η δημιουργία μιας τέτοιας συμμαχίας θα είναι πρωτοποριακή όχι μόνο για την Ιταλία, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη και θ’ ανοίξει νέους ορίζοντες. Ευχόμαστε ειλικρινά να γίνει πράξη!