ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΛΙΑΤΣΩΝ: ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΣΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΣΥΝΙΣΤΑ… ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ

Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Ένας μήνας και κάτι συμπληρώθηκε από την ημέρα της «μεγάλης πολιτικής αλλαγής», αλλά απ’ ότι φαίνεται η κατάσταση παραμένει τραγικά στάσιμη σε όλα τα επίπεδα. Ίδια και απαράλλαχτη η πολιτική των «πατριωτών» της ΝΔ με αυτή των προκατόχων της μπολσεβίκων στα εθνικά μας θέματα, ίδια και η φρασεολογία που χρησιμοποιεί για να παριστάνει εκ του ασφαλούς την… γενναία, αλλά και για να στείλει «ισχυρό» μήνυμα προς τον οποιοδήποτε αμφισβητεί την εθνική μας κυριαρχία.
Μετά τους λεονταρισμούς του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Δένδια και τις ανούσιες φιέστες του νέου ΥπΕξ, Παναγιωτόπουλου, έφτασε και η σειρά του αναπληρωτή Υπουργού Εξωτερικών, Βαρβιτσιώτη να κερδίσει τα 15 δευτερόλεπτα δημοσιότητας που του αναλογούν, αφού προέβη σε βαρυσήμαντες δηλώσεις για να απαντήσει με τον τρόπο του στην προκλητική στάση των Τούρκων.
«Δεν θα ανεχθούμε οποιαδήποτε αμφισβήτηση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων» ήταν η ακριβής δήλωση του «βαρύ» Βαρβιτσιώτη και απ’ ότι μαθαίνουμε όλα τα επιτελεία βρίσκονται στα πόστα τους για να αντιμετωπιστεί το οποιοδήποτε ενδεχόμενο. Ο Κούλης κάνει τις διακοπές του στην Κρήτη, πολλοί βουλευτές της ΝΔ γυροφέρνουν στα νησιά (ευτυχώς που η Τουρκία δεν έχει «δεσμεύσει» ακόμα τη Μύκονο), ενώ οι υπουργάρες της κάνουν που και που καμία δήλωση, έτσι για να μην μένει… αναπάντητη η θρασύτητα των Τούρκων.
Οφείλουμε πάντως να εκφράσουμε τα συγχαρητήρια μας στον πρωθυπουργό της χώρας, που παρά το πρόσφατο της ανάληψης της εξουσίας, συνεχίζει ακάθεκτος την παράδοση του να παραμένει σε καθεστώς αφασίας κάθε φορά που η χώρα κινδυνεύει. Όταν οι Έλληνες διοργάνωναν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία αυτός προτίμησε τα… βουνά για να κάνει σκι, τώρα που οι Τούρκοι ξεσαλώνουν και απειλούν με πόλεμο επιλέγει το «γκρίζο» Αιγαίο για να κάνει τις βουτιές του. Και εις ανώτερα…