ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΣΥΛΟ»

Πριν ακόμα ψηφιστεί ο περιβόητος νόμος για την –θεωρητική!- κατάργηση του λεγομένου «ασύλου», εκφράσαμε τις αμφιβολίες μας για την εφαρμογή του. Βλέπετε, υπάρχει προηγούμενο, καθώς ο νόμος είχε καταργηθεί με τις ψήφους ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επί υπουργίας Διαμαντοπούλου, αλλά δεν εφαρμόστηκε ΠΟΤΕ, ούτε καν την εποχή του… σκληρού Σαμαρά.

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο μια «παπαγαλία», προφανώς εκπορευόμενη από την κυβέρνηση, η οποία αναφέρεται στο «σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για έκνομες ενέργειες σε πανεπιστήμια, μετά την κατάργηση του ασύλου». Ιδού πως καταλήγει:

«… Ουσιαστικά θα γίνονται “χειρουργικές” επεμβάσεις. Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για ουσιαστικές αστυνομικές επεμβάσεις, με προσοχή και σύνεση. “Όχι στημένα σόου με γιουρούσια αστυνομικών μόνο για την εικόνα”, αναφέρουν χαρακτηριστικά, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ».

Τι θέλει να πει ο «ποιητής», με άλλα λόγια; Προφανώς, πως δυναμική επέμβαση της Αστυνομίας σε πανεπιστήμιο θα γίνεται μόνο στην περίπτωση που «καίγεται το σύμπαν»! Όπως άλλωστε συνέβαινε πάντα στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας!

Και ο καιρός θα μας δικαιώσει για την –ομολογουμένως πολύ ασφαλή, εφόσον ξέρουμε πολύ καλά τι εστί ψοφοδεξιά- πρόβλεψή μας!