Ο ΑΠΑΡΗΓΟΡΗΤΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΚΑΙ Η ΦΑΡΣΟΚΩΜΩΔΙΑ ΤΟΥ «ΝΟΜΟΣ ΚΑΙ ΤΑΞΗ»

Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Μας ζάλισαν όλο αυτό το διάστημα τα γαλάζια παπαγαλάκια με το έργο της κυβέρνησης (που το είδαν;) και την αποφασιστικότητα της να πατάξει την ανομία και την παραβατικότητα σε ολόκληρη τη χώρα. Μετά το παραλήρημα για την κατάργηση του ασύλου στα πανεπιστήμια, τα διθυραμβικά σχόλια για τους «Μαύρους Πάνθηρες» της ΕΛΑΣ και τα εύγε για τα αερόστατα που περιπολούν το Αιγαίο μας, ήρθε από το πουθενά το κακό μαντάτο και τα πήρε όλα σβάρνα.
Πριν προσθέσουμε στη μακρά λίστα με τα θύματα που πίστεψαν στην επικοινωνιακή φούσκα του «νόμος και τάξη» έναν ακόμα πλανεμένο θα αναφερθούμε σε κάτι που έχει πολύ μεγάλη σημασία. Στην ιδιότητα του. Ο λόγος για έναν… βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος αναφερόμενος σε ένα περιστατικό κλοπής το οποίο τον αφορά προσωπικά αποδομεί το αφήγημα του κόμματος του και εκθέτει τόσο την κυβέρνηση, όσο και τους χειροκροτητές της.
Μέσα από την εξιστόρηση του λοιπόν προκύπτει ότι οι ληστές είναι αλλοδαποί (πέφτουμε από τα σύννεφα), ότι η δικαιοσύνη τους απάλλαξε με συνοπτικές διαδικασίες και με γελοίες προφάσεις (έλλειψη διερμηνέα) κι εν τέλει ότι… έφυγε απογοητευμένος από την κατάληξη της δίκης.
Αρχικά, το ότι είναι βουλευτής δε σημαίνει ότι πρέπει να τύχει… ευνοϊκής μεταχείρισης, αφού κατά το Σύνταγμα είμαστε όλοι ίσοι έναντι του νόμου. Κατά δεύτερον, περαστικά του που νόμισε ότι «κάτι αλλάζει» με τη Νέα Δημοκρατία, αφού και η εγκληματικότητα παραμένει και οι «ευπαθείς» συνεχίζουν να προτιμούν τη χώρα μας (κατά Προκόπη Παυλόπουλο). Κατά τρίτον δε φταίει ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ ούτε και οι νόμοι του, όπως εσφαλμένα τονίζει στο κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο. Φταίει το «συνταγματικό τόξο» που τόσο καιρό αγνοεί τις εκατοντάδες χιλιάδες αντίστοιχων περιπτώσεων όπου απλοί πολίτες βρέθηκαν αντιμέτωποι με την εισαγόμενη εγκληματικότητα των λαθρομεταναστών και αυτό ψήφιζε… αντιρατσιστικούς νόμους.
Τσιμουδιά, λοιπόν, και καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα.