ΠΑΛΙ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ… ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ-ΣΟΦΙΑ! ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΤΗΝΟΥΝ ΚΟΙΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

Τελικά, ούτε λόγω των απειλών για τουρκική εισβολή στην Βόρεια Συρία πρόκειται να ξεσπάσει ο… αμερικανο-τουρκικός πόλεμος, τον οποίο έχουν… προφητέψει χίλιες φορές μέχρι τώρα τα… πολεμοχαρή «ακροδεξιά» διαδικτυακά παπαγαλάκια, παλαιότερα του Καμμένου και τώρα του Μητσοτάκη. 

Όπως ανακοινώθηκε, λοιπόν, από το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, οι δύο… εχθροί, Τουρκία και ΗΠΑ, συμφώνησαν να συστήσουν ένα «κέντρο κοινών επιχειρήσεων» για τον συντονισμό και τη διαχείριση της ζώνης ασφαλείας («διάδρομο ειρήνης», την αποκαλούν οι Τούρκοι) που σχεδιάζεται να εγκαθιδρυθεί στη βόρεια Συρία.

Κι όπως δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουζί Ακάρ, ο Ερντογάν Πασάς επιθυμεί να έχει η ζώνη ασφαλείας βάθος περίπου 40 χλμ, και ότι Αμερικανοί και Τούρκοι στρατιώτες από κοινού θα αφοπλίζουν και θα απομακρύνουν τις Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) των Κούρδων.

Επιπλέον, οι Τούρκοι ανακοίνωσαν ότι υπήρξε συμφωνία, για να λάβουν οι δύο χώρες πρόσθετα μέτρα για τον επαναπατρισμό των εκτοπισμένων Σύριων.

Κρίμα, που ούτε τούτη τη φορά θα μας δώσουν οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί την… Πόλη και την Αγιά-Σοφιά. Παλληκάρια, βρείτε άλλο παραμύθι, γιατί αυτό μπαγιάτεψε!