Ο ΓΙΑΝ(Ν)ΗΣ, ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΣ

Γράφει ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος
Υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε αιτία για εκστρατεία λάσπης από όλα τα ΜΜΕ, για ολοσέλιδα αφιερώματα για την απειλή της δημοκρατίας, για αυταρχισμό, στρατοκρατία, για ξερονήσια και χούντες. Αλλά όλα αυτά δεν είναι παρά υποθέσεις, αφού η πρόταση για την σύσταση ειδικού σώματος με… ειδικές αρμοδιότητες για την προάσπιση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν προέρχεται από τη φανατική Χρυσή Αυγή, αλλά από τον δημοκράτη Μπαρουφάκη. Όπως λοιπόν ανέφερε ο ίδιος κατά τη σχετική συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη βουλή η προστασία της ακαδημαϊκής περιουσίας αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και αυτή εξασφαλίζεται μόνο με τη δύναμη… των όπλων.
Φανταστείτε τι θα γινόταν εάν βουλευτής της Χρυσής Αυγής τολμούσε από βήματος βουλής να αναφέρει τη λέξη «όπλο». Φανταστείτε τι θα γινόταν αν στέλεχος του κόμματος ανέβαζε σχόλιο σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης με αντίστοιχη πρόταση ή αν η ιστοσελίδα μας φιλοξενούσε σχετικό άρθρο με το οποίο θα ζητούνταν η συνδρομή στην προστασία της ακαδημαϊκής περιουσίας με τη χρήση βίας.
Τώρα, όμως, ο πολιτικός κόσμος παρακολουθεί σιωπηρός και… ψύχραιμος. Βλέπετε, ο Μπαρουφάκης συγκαταλέγεται στη λίστα με τα «δικά μας παιδιά», με τους συστημικούς δηλαδή που έχουν το ακαταλόγιστο να λένε και να γράφουν ό,τι θέλουν, όπως ακριβώς κάνουν και κάποιοι δήθεν ακραίοι οι οποίοι πρότειναν τη χρήση ναρκών και τη κατασκευή τείχους στα σύνορα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης χωρίς να κακοχαρακτηριστούν «φασίστες».
Ελπίζουμε τώρα να κατάλαβαν άπαντες πόσο στημένο είναι όλο το παιχνίδι με τη νέα βουλή και ότι τα «νέα» κόμματα που εισήλθαν σε αυτή είναι μία από τα ίδια, αφού το μόνο που διαφέρει είναι το όνομα και το λογότυπο.