ΟΙ  «ΦΙΛΟΙ» ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ

Γράφει ο Νικογιάννης

Προ των εκλογών στο ethnikismos.net με διάφορα άρθρα μας επισημάναμε αρκετές φορές ότι ο επόμενος στόχος των Αμερικανών μετά την προδοτική συμφωνία των Πρεσπών θα είναι η συνδιαχείριση στο Αιγαίο, γι αυτό και τονίζαμε ότι αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήταν τόσο αναγκαία η παρουσία της Χρυσής Αυγής στην Βουλή.

Η Τουρκία εμφανίζεται να προκαλεί τις ΗΠΑ και να επιχειρεί να χαράξει – παρότι πλήρως εξαρτημένη από τις ΗΠΑ – μία «ανεξάρτητη» πολιτική… Όλα αυτά όμως γίνονται για τις εντυπώσεις και αυτό φαίνεται από την νέα ανακοίνωση που εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με αφορμή την ενεργειακή Διάσκεψη ΗΠΑ-Ελλάδας-Κυπρου-Ισραήλ το οποίο λέει μεν πως στηρίζει το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της (δηλαδή των αμερικάνικων συμφερόντων εταιριών), αλλά το ζουμί της ανακοίνωσης βρίσκεται στο τέλος όπου αναφέρει ότι «οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού πρέπει να κατανέμονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Σε κάθε περίπτωση φαίνεται πως  η Τουρκία παραμένει ένας σημαντικός σύμμαχος για τους Αμερικάνους και κάθε άλλο παρά ένταση υπάρχει στις σχέσεις τους. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι συνεχίζουν να προκαλούν, με τελευταία τους πρόκληση τις δηλώσεις του πρώην Γενικού Γραμματέα του τουρκικού ΥΕΘΑ Ουμίτ Γιαλίμ ότι 5 ελληνικά νησιά ανήκουν στην Τουρκία (Γαύδος,  Γαϊδουρονήσι, Κουφονήσι, το Δίας και οι  Διονυσάδες).

Παράλληλα , ο Ντονμέζ πραγματοποίησε και επίσκεψη στα Κατεχόμενα για συνομιλίες με την κατοχική ηγεσία, ενώ στη συνέχεια μετέβη για επιθεώρηση στο γεωτρύπανο, που σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα έχει ήδη ξεκινήσει γεώτρηση εντός της κυπριακής ΑΟΖ.

Η εκτίμηση μας  είναι ότι ένα θερμό επεισόδιο, με ένταση λίγων ωρών θα οδηγήσει στην συνδιαχείριση στο Αιγαίο με την δικαιολογία να αποφευχθεί μια γενικευμένη σύρραξη των δύο χωρών, πάμε δηλαδή σε μια υπόθεση τύπου Ιμίων, διότι η Κύπρος είναι ο αντιπερισπασμός. Στόχος των Τούρκων – πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση των αμερικανών και την υποδουλωτική στάση της ελληνικής κυβέρνησης – είναι το Αιγαίο.

Καταλαβαίνετε τώρα γιατί το σύστημα ήθελε εκτός Βουλής την Χρυσή Αυγή; Γιατί την κρίσιμη ώρα οι χρυσαυγίτες θα τους ξεσκέπαζαν μέσα στην βουλή και θα χαλούσαν τα επικοινωνιακά τους σχέδια για συνδιαχείριση  του Αιγαίου από τους «πατριώτες» της Νέας Δημοκρατίας.

Έλληνες πατριώτες και όσοι στηρίξατε την Χρυσή Αυγή, μα κυρίως εσείς που παρασυρθήκατε και δεν την στηρίξατε δείτε ποιος σας κοροϊδεύει και ποιος σας λέει την αλήθεια και αγωνιστείτε ώστε να μην περάσουν τα σχέδια τους.