ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ! STATE DEPARTMENT: ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΕΙ Η ΚΥΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΟΥΣ

Γράφει ο Αντίοχος

Αν πιστέψουμε τα… πολεμοχαρή «ακροδεξιά» παπαγαλάκια του διαδικτύου, οι Αμερικανοί είναι φίλοι μας και συντόμως θα κηρύξουν τον πόλεμο στην Τουρκιά, για να μας δώσουνε την Πόλη και την Αγιά-Σοφιά!

Μόνο που κάπου μας τα… χαλάνε τα… φιλαράκια μας

Έτσι, ανακοίνωση εξέδωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, με αφορμή την ενεργειακή Διάσκεψη ΗΠΑ-Ελλάδας-Κυπρου-Ισραήλ, στην οποία αναφέρει πως ναι μεν θεωρεί δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να κάνει γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της, αλλά θα πρέπει να κάνει μια συμφωνία και με τους Τουρκοκύπριους, για να μοιράσει ισομερώς («καζάν-καζάν», που λέει κι ο Πασάς!) τους υδρογονάνθρακες.

Ιδού:

«Οι υπουργοί και οι Ηνωμένες Πολιτείες επανέλαβαν την πλήρη υποστήριξή τους και την αλληλεγγύη τους προς τις προσπάθειες που καταβάλει η Κυπριακή Δημοκρατία για την εξερεύνηση και ανάπτυξη των πόρων που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης και εξέφρασαν την ανησυχία τους για τα πρόσφατα προκλητικά βήματα που έχουν ξεκινήσει στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες επαναβεβαίωσαν επίσης τη θέση τους ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού πρέπει να κατανέμονται ισομερώς μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».

Να τους χαιρόμαστε τους… φίλους μας!