Ο ΕΠΙΔΟΞΟΣ «ΚΑΜΜΕΝΟΣ» ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΙ ΕΝΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Η ψηφοφορία επί του σχεδίου νόμου «Επιτελικό Κράτος»: Οργάνωση, λειτουργία και διαφάνεια της Κυβέρνησης, των Κυβερνητικών Οργάνων και της Κεντρικής Δημόσιας Διοίκησης», έγινε χθες το βράδυ στη βουλή και υπέρ του τάχθηκε μόνο το κυβερνών κόμμα, ενώ όλα τα υπόλοιπα το καταψήφισαν.

Το αποτέλεσμα ήταν έκπληξη, μιας και προ ημερών το νομοσχέδιο είχε εγκριθεί επί της αρχής όχι μόνο από την ΝΔ, αλλά και από την «Ελληνική Λύση» του Βελόπουλου – και μάλιστα, ενώ υπήρχαν επί του νομοσχεδίου κάποιες ενστάσεις και αντιρρήσεις από κυβερνητικούς βουλευτές, όπως η Μαριέτα Γιαννάκου, που είχε ζητήσει να γίνουν βελτιώσεις.

Άραγε, τι άλλαξε μέσα σε λίγες ημέρες και το μόρφωμα του Βελόπουλου τελικά το καταψήφισε;

Όπως φαίνεται, η αρχική έγκριση του νομοσχεδίου από τον Βελόπουλο έγινε βιαστικά, με δική του πρωτοβουλία και χωρίς συνεννόηση με την ΝΔ, για να δείξει ότι είναι πρόθυμος να γίνει ο «Καμμένος» του Μητσοτάκη.  Προφανώς όμως, του «έβαλαν πάγο» από την ΝΔ, για να μην… εκτίθεται στα εύκολα ως δεκανίκι της. Όταν θα’ ρθουν τα δύσκολα, τότε και μόνον τότε θα τον μαζέψουν στην κυβερνητική πλειοψηφία!

Του συνιστούμε να κάνει… λίγη υπομονή!