ΟΙ ΨΕΥΔΟΠΡΟΦΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Γράφει ο Γιώργος Λιναρδής 

Οι ψευδοπροφήτες της κλιματικής αλλαγής διαστρεβλώνουν την αλήθεια σχετικά με την επιρροή του διοξειδίου του άνθρακα (CO2) στην άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας, ελλείψει δε επιχειρημάτων εκ μέρους τους καταφεύγουν σε λεκτικές επιθέσεις εναντίον εκείνων που υποστηρίζουν ότι η παρούσα υπερθέρμανση οφείλεται στους επαναλαμβανόμενους κύκλους της ηλιακής ακτινοβολίας που έχουν πραγματικό αντίκτυπο στο κλίμα της γης. Στις λεκτικές επιθέσεις των ψευδοπροφητών που ήδη διαβλέπουν καταστροφή του πλανήτη, μια «προφητεία» που έχει ως σκοπό να ενισχυθεί η χρηματιστηριακή αγορά των παραγώγων CO2 που διαχειρίζονται σιωνιστικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χρησιμοποιούνται σλόγκαν όπως «αρνητές του κλίματος» και «ναζιστές του κλίματος». Δηλαδή όποιος με επιστημονικά δεδομένα αποδεικνύει ότι η κλιματική αλλαγή δεν οφείλεται στο διοξείδιο του άνθρακα είναι ναζιστής και θα πρέπει βέβαια να οδηγηθεί στο εξώτερον πυρ ή τουλάχιστον να διαστρεβλωθεί τόσο η άποψη του ώστε να μην γίνεται πιστευτή από αυτούς που λαμβάνουν την πληροφόρηση τους από τα τουρκοκάναλα και τα κατευθυνόμενα από σιωνιστές ΜΜΕ της χώρας μας. 

Σχετικά πρόσφατα δημοσιεύθηκε μια μελέτη των ερευνητών V.V. Zharkova, S.J. Shepherd, S.I. Zharkov και E. Popova των Πανεπιστημίων Northumbria, Bradford, Hull και Moscow με τίτλο «Oscillations of the baseline of solar magnetic field and solar irradiance on a millennial timescale». Η μελέτη βασίζεται στο κλιματικό μοντέλο της ηλιακής δραστηριότητας, τον μαγνητισμό και τους τροχιακούς κύκλους του ήλιου και αποδεικνύει ότι η παρατηρούμενη κλιματική αλλαγή δεν οφείλεται στο CO2 και άρα στην δραστηριότητα του ανθρώπου πάνω στην γη. Ακολούθως θα παρουσιάσουμε σημαντικά στοιχεία της μελέτης των τεσσάρων ερευνητών, προσπαθώντας να είμαστε όσο το δυνατόν κατανοητοί στους μη επαΐοντες. 

Το κλίμα της γης συνεχώς αλλάζει και μεταβάλλεται και τούτο γίνεται χωρίς την επιρροή ή επίδραση των ανθρώπων που κατοικούν πάνω στον πλανήτη. Μόνο τα τελευταία 100.000 χρόνια ο πλανήτης μας γνώρισε 4 εποχές παγετώνων οι οποίες σίγουρα δεν προκλήθηκαν από ανθρωπογενή αίτια, όπως η έκκληση CO2 στην ατμόσφαιρα ως αποτέλεσμα έξαρσης βιομηχανικής παραγωγής. Πριν από μερικές εκατοντάδες χρόνια ο άνθρωπος δεν ήταν δυνατόν να επηρεάσει το κλίμα του πλανήτη αφού οι μοναδικές δραστηριότητες του που θα μπορούσαν να αυξήσουν τα επίπεδα του CO2 στην ατμόσφαιρα ήταν η αναπνοή, η παραγωγή τροφής και η θέρμανση. Η περιεκτικότητα του αέρα σε CO2 εξ αυτών των δραστηριοτήτων των ανθρώπων ανερχόταν τότε σε 200-250 ppm (particles per million, σωματίδια ανά εκατομμύριο). Σήμερα αυτή η περιεκτικότητα ανέρχεται σε 350 ppm με αλαφρά ανοδικές τάσεις. Υπενθυμίζουμε ότι ένα μόριο CO2 περιβάλλεται στον αέρα από 3.000 μόρια αζώτου, οξυγόνου και άλλα ίχνη αερίων. Πιστεύει κανείς ότι αυτό το «ορφανό» μόριο διοξειδίου του άνθρακα στον αέρα είναι ικανό να προσδιορίσει την αλλαγή κλίματος; Ακόμη και αν η περιεκτικότητα του CO2 διπλασιαζόταν στα 700 ppm από τα 350 ppm που είναι σήμερα, θα μπορούσε αυτή η αύξηση να σχετίζεται με την αύξηση του μέσου όρου της θερμοκρασίας της γης; 

Γεγονός είναι ότι παρ’ όλη την πληθώρα δεδομένων και μεταβλητών, ουδείς μπορεί να διατυπώσει επιστημονικά μια πρόγνωση για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αφού δεν υφίσταται καμία άμεση συσχέτιση μεταξύ της αύξησης του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα και της θερμοκρασίας της γης. Σε γεωτρήσεις που πραγματοποιήθηκαν στον πυρήνα του παγετώνα της Γροιλανδίας συσχετίσθηκαν η θερμοκρασία της γης με τα δεδομένα του διοξειδίου του άνθρακα για τα τελευταία 11.000 χρόνια και το αποτέλεσμα ήταν ότι η καμπύλη του CO2 ουδόλως μπορεί να συσχετισθεί με την καμπύλη της θερμοκρασίας του πλανήτη μας. Μη αμφισβητήσιμο είναι ότι κατά την «μινωική περίοδο» πριν από 3.500 χρόνια η θερμοκρασία της γης ήταν κατά μέσο όρο  4 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από την σημερινή, ενώ κατά την «ρωμαϊκή περίοδο» πριν από 2.000 χρόνια η θερμοκρασία ήταν κατά 3 βαθμούς υψηλότερη από τον σημερινό μέσο όρο. Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτές τις περιόδους ο παράγοντας διοξείδιο του άνθρακα και η συναυτουργία του «ανθρώπινου παράγοντα» δεν υπήρχε και άρα δεν θα μπορούσε να επηρεάσει την άνοδο της θερμοκρασίας. Άξιον παρατήρησης είναι επίσης ότι οι ετήσιες εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα επηρεάζονται κατά 3,5% από την δραστηριότητα των ανθρώπων, ενώ το υπόλοιπο 96,5% επηρεάζεται από την φυσιολογική κυκλοφορία της γήινης βιομάζας. Άξιον μνημόνευσης είναι επίσης ότι τα πάνω από 500 ενεργά ηφαίστεια του πλανήτη μας παράγουν 30 φορές περισσότερο διοξείδιο του άνθρακα και μεθάνιο απ’ ότι όλες οι ανθρώπινες παρεμβάσεις ή δραστηριότητες. Η περιεκτικότητα του διοξειδίου στην ατμόσφαιρα είναι 0,04%, δηλαδή ο άνθρωπος επηρεάζει το 3,5% του 0,04% της ατμόσφαιρας της γης. Η πιθανότερη αιτία λοιπόν της αύξησης της θερμοκρασίας της γης οφείλεται στην ηλιακή δραστηριότητα, ο ήλιος και τα κοσμικά σωματίδια που εκπέμπει έχει άμεση σχέση με την αύξηση ή μείωση του μέσου όρου της θερμοκρασίας στον πλανήτη μας. 

Βεβαίως και η αύξηση κατά μέσο όρο ολίγων βαθμών της θερμοκρασίας έχει ως αποτέλεσμα το μερικό λιώσιμο των πάγων στους πόλους. Οδηγεί όμως αυτό το λιώσιμο και στην άνοδο της στάθμης της θάλασσας; Ως γνωστόν σε αντίθεση με τον Νότιο Πόλο που βρίσκεται στην ήπειρο της Ανταρκτικής, στον Βόρειο Πόλο δεν υπάρχει έδαφος κάτω από τους πάγους. Μελετώντας έστω επιδερμικά τον Αρχιμήδη αντιλαμβανόμαστε ότι ακόμη και αν λιώσουν όλοι οι πάγοι στον Βόρειο Πόλο αυτό το γεγονός ουδόλως μπορεί να επηρεάσει την στάθμη της θάλασσας. Στον Νότιο Πόλο τα τελευταία χρόνια η θερμοκρασία έχει αυξηθεί κατά μέσο όρο 2 βαθμούς, ήτοι από -60 στους -58, κάτι που είναι εντελώς άνευ νοήματος λαμβάνοντας υπόψη την τεράστια μάζα των πάγων αυτής της ηπείρου. 

Η κλιματική αλλαγή και η επιστημονική έρευνα επ’ αυτής δεν είναι ιδεολογικό θέμα, αν και κάποιοι «προφήτες» προσπαθούν να το κάνουν με τις υστερικές τους αναφορές για το τέλος του κόσμου και άλλα συναφή τρομακτικά σκηνικά. Δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε ότι αυτή η υστερία βοηθάει για να προωθηθούν δυναμικά οι εναλλακτικές μορφές καυσίμων και ενέργειας που αποκρύπτουν τεράστια οικονομικά συμφέροντα, όπως επίσης βοηθάει και στις συναλλαγές με τίτλους αξιόχαρτων ή παραγώγων CO2 των τραπεζών Goldman Sachs και Black Rock που αποφέρουν τεράστια κέρδη στους σιωνιστικούς τοκογλυφικούς κύκλους. Εξ άλλου δεν είναι τυχαίο ότι η επιτροπή κλίματος του ΟΗΕ IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change) που επηρέασε καταλυτικά τις θέσεις του Πρωτοκόλλου του Κιότο και την Συμφωνία των Παρισίων χρηματοδοτείται από το Fund RBF (Rockefeller Brothers Fund). Πολλοί λοιπόν «ιδεολόγοι» κυρίως της Αριστεράς και Δεξιάς που μάχονται εναντίον της υπερθέρμανσης του πλανήτη και θέλουν να εξοβελίσουν τον σατανά που φέρει το όνομα «CO2», ουσιαστικά υπερασπίζονται και είναι λομπίστες σιωνιστικών τοκογλυφικών συμφερόντων. 

Σημείωση: Το τελευταίο διάστημα διάφορες ΜΚΟ και σιωνιστικά ΜΜΕ θέλοντας να αιτιολογήσουν τις ορδές των λαθροεποίκων που εισβάλλουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο, παρουσιάζουν την λαθρομετανάστευση ως απόρροια της «κλιματικής αλλαγής» που μαστίζει την αφρικανική και ασιατική ήπειρο. Δηλαδή με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: Το σιωνιστικό σύστημα κερδίζει από τα παράγωγα CO2 των τραπεζών του και ταυτόχρονα εξακολουθεί να προωθεί το γνωστό σχέδιο Coudenhove-Kalergi. Φταίνε προφανώς για όλα οι «ναζί».