ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΤΣΑΒΟΥΣ ΠΑΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ; 

Ως γνωστόν, ο Τσαβούς Πασάς παρουσίασε κατά την διάρκεια ομιλίας του στο «συνέδριο των πρεσβευτών» στην Άγκυρα, έναν χάρτη που έδειχνε την υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας να εκτείνεται μέχρι την Κρήτη.

Σχεδόν όλα τα ελληνόφωνα ΜΜΕ ανέφεραν την είδηση, επιχειρώντας ακόμα και να διακωμωδήσουν τον Πασά, με σχόλια του τύπου «οι προκλήσεις Τσαβούσογλου ξεπέρασαν κάθε όριο», «οι περιοχές που ονειρεύονται οι Τούρκοι», κ.τ.λ., αποφεύγοντας επιμελώς να εξηγήσουν την κίνηση αυτή του Πασά και να την συνδέσουν με τις πρόσφατες δηλώσεις του Ύπατου Αρμοστή Πάιατ. Προφανώς, γιατί θα αποδεικνυόταν ότι το παιχνίδι είναι στημένο  κι από πριν ξεπουλημένο, για να καταλήξουμε σε συνεκμετάλλευση του Αιγαίου!

Είχε δηλώσει ο Πάιατ, πως η Ελλάδα μπορεί ελεύθερα να κάνει ότι θέλει μόνο στο Ιόνιο και δυτικά της Κρήτης, καθώς η κυριαρχία της δεν αμφισβητείται στις περιοχές αυτές.

Και για του λόγου το αληθές, έβγαλε ο Τσαβούς Πασάς τον χάρτη, για να επιβεβαιώσει τον Πάιατ, πως όλες οι άλλες περιοχές αμφισβητούνται, άρα πρέπει να γίνουν συνομιλίες που να καταλήξουν σε συμφωνία τύπου Πρεσπών – “win-win” την αποκάλεσε ο Ύπατος Αρμοστής!

Καταλάβατε τώρα που το πάνε οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί, οι Τουρκαλάδες και ο προδότης Μητσοτάκης;