ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΟΥΛΑΣ ΜΑΓΕΜΕΝΑ… Ο ΚΟΥΛΗΣ, ΟΙ «ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

Μια κυβερνητική «διαρροή» κυκλοφορεί ως «είδηση» τις τελευταίες ώρες, στα ΜΜΕ.  

Πως ο… λεβέντης πρωθυπουργός μας «εκμυστηρεύθηκε» σε δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στην Κύπρο, πως θα προτάξει δύο βασικά επιχειρήματα στους αρχηγούς των ευρωπαϊκών κρατών –και «δανειστές» μας- που θα συναντήσει ως πρωθυπουργός, για να μειώσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα του 3,5%, που έχουν επιβάλλει στην αποικία τους.

Πότε ακριβώς θα προτάξει τα «δύο βασικά επιχειρήματα»; Στην αρχή της «διαρροής» αφήνεται να εννοηθεί πως όλα αυτά θα τεθούν στο τέλος Αυγούστου, που θ’ αρχίσει ο Κούλης τις περιοδείες στην Ευρώπη.

Ωστόσο, παρακάτω αλλάζει ο χρόνος πρόταξης των «δύο βασικών επιχειρημάτων»:

«… Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να θέσει το ζήτημα της μείωσης των πλεονασμάτων. Για το 2019 δεν γίνεται λόγος, ούτε για τον προϋπολογισμό του 2020 που θα κατατεθεί το φθινόπωρο. Στο μέσον, όμως, της επόμενης χρονιάς, όταν θα προωθηθεί το επόμενο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, τα πράγματα θα έχουν αλλάξει, επισημαίνουν…». 
Δηλαδή, Ζήσε Μάη μου…

Και βέβαια, τα «δύο βασικά επιχειρήματα» που θα τεθούν στο… μέλλον είναι σανός για τους βλάκες και δεν πρόκειται να τεθούν ποτέ από τον Κούλη, καθώς όπως ξεκαθάρισε την επομένη κιόλας της εκλογής του ο Ρέγκλινγκ «οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις»! Και δεν άφησαν οι διεθνείς τοκογλύφοι τον Κούλη να γίνει πρωθυπουργός του προτεκτοράτου για να αμφισβητήσει τις δεσμεύσεις, αλλά επειδή ακριβώς ήταν σιγουρότατοι πως θα τις τηρήσει και με το παραπάνω!