ΜΕΤΑΞΥ ΣΚΥΛΛΑΣ και ΧΑΡΥΒΔΗΣ

   

Γράφει ο Νικόλαος Λιόκος

Για να κατανοήσουμε το μέγεθος της «συμμαχικής αλληλεγγύης» θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην είδηση περί παράδοσης του αντιαεροπορικού πυραυλικού συστήματος S-400 από την Χριστιανική Ορθόδοξη Ρωσία στους τούρκους φίλους μας, κατακτητές των ανατολικών ελληνικών εδαφών.    

Η παράδοση, που πέρασε από 40 κύματα, ολοκληρώθηκε και πλέον οι Αμερικανοί «σύμμαχοί» μας μετέτρεψαν τις απειλές προς την Τουρκία σε εμπορικές συμφωνίες και λοιπές επωφελείς παροχές αν δεν πατήσουν το κουμπί ενεργοποίησης. Την ίδια στιγμή η Γερμανία ολοκληρώνει συμφωνία κατασκευής εργοστασίου της VW στην ευρύτερη περιοχή της Σμύρνης με υπόσχεση δώρων από την υψηλή πύλη.     

Σε αυτή την ισορροπία τρόμου, που η γεωπολιτική επιβάλει μέσω της φύσης του ανθρώπου και των Εθνών για επιβίωση, στην υπό επιτροπεία Ελλάδα ασχολούμαστε με τις αρρωστημένες αντιδράσεις της αριστεράς για τον αν οι γυναίκες θα γίνουν συσκευές αναπαραγωγής και αν θα πειραχτεί το άσυλο της αριστερής ηγεμονίας στα Πανεπιστήμια. Επίσης εμείς ασχολούμαστε με τις γιορτές της δημοκρατίας από τους τιμητές της, που την έχουν μετατρέψει σε παραμάγαζο,  με το αν ο κάθε υπουργός είναι αρκετά αντισημίτης ή όχι καθώς και με τον αν η άκρως νεοφιλελεύθερη πρώην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που ισοπέδωσε όλα τα εργασιακά δικαιώματα, θα ξαναβρεθεί στο δρόμο για την εκ νέου υπεράσπισή τους.    

Είναι δεδομένο πως οι σοβαρές χώρες κάνουν σοβαρή εξωτερική πολιτική και σε κάθε περίπτωση προσπαθούν τα εξυπηρετήσουν τα εθνικά και οικονομικά τους συμφέροντα με όποιον τρόπο τα αντιλαμβάνονται. Το θέμα είναι τις κάνουμε εμείς ως Έθνος πέρα από χλιαρές επικλήσεις στο διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα.     

Ο ορίζοντας σχετικά με τα εθνικά μας θέματα είναι σκοτεινός και χρέος της κάθε κυβέρνησης, αν θέλει να χαρακτηριστεί Εθνική, είναι να διασφαλίσει τη συνέχεια του Έθνους πέρα από τα στενά οικονομικά θέματα και να γνωρίζει πως οι συμμαχίες είναι προσωρινές και ευμετάβλητες, ενώ το όλο παιχνίδι θυμίζει μια καλοστημένη παρτίδα σκάκι όπου η κίνηση ματ μπορεί να έρθει ακαριαία.

 Υ.Γ.   Προτείνουμε στον κ. τσεκουράτο να καταθέσει και γαρύφαλλο στην προτομή του καθηγητή Σβορώνου (όχι δεν είναι φοιτητής που σκοτώθηκε από το άρμα!) στις επικείμενες εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμβολή του τελευταίου στη μάχη του Δεκεμβρίου 1944 ως στρατιωτικού διοικητή του «δημοκρατικού» ΕΛΑΣ. Σίγουρα δεν θα τον διαγράψει από το κόμμα ο τιμητής των αγώνων της αριστεράς.