ΜΑ ΔΕΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΙΣ «ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ» ΚΑΙ ΤΑ «ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ»; ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ: ΑΥΞΗΣΗ 30% ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ!

Τι γίνεται τις τελευταίες ημέρες με την είσοδο νέων λαθρομεταναστών από θαλάσσης, στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων»; Στην ιστοσελίδα του Λιμενικού, ενώ μέχρι πρότινος ανακοινώνονταν καθημερινά οι νέες αφίξεις, τις τρεις τελευταίες ημέρες δεν υπάρχει καμμία σχετική είδηση. Αυτό σημαίνει ή ότι έπαψαν πλέον να έρχονται στην Ελλάδα λαθρομετανάστες ή ότι το υπουργείο Ναυτιλίας έδωσε εντολή για «σιγή ασυρμάτου».

Ποια εκδοχή να πιστέψουμε; Προφανώς τη δεύτερη, καθώς σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που ανέφερε σήμερα στη βουλή ο αρμόδιος υπουργός, Κουμουτσάκος, τον τελευταίο μήνα η λαθρομετανάστευση έχει αυξηθεί κατά 30% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Βέβαια, τα στοιχεία που έδωσε ο Κουμουτσάκος ήταν λειψά, καθώς αφορούν τρία μόνο νησιά, αλλά ενδεικτικά της κατάστασης. Ας δούμε τι ακριβώς είπε:

«Από τις 20 Ιουνίου έως τις 20 Ιουλίου, μόνο στα τρία νησιά του βορειανατολικού Αιγαίου, Λέσβο, Χίο και Σάμο είχαμε περίπου 3.200 αφίξεις μεταναστών και προσφύγων. Οι ροές του αντίστοιχου διαστήματος πέρσι ήταν 2.130 άτομα. Αύξηση της τάξης του 30%. Δεν βρισκόμαστε βέβαια σήμερα μπροστά στη δραματικότητα των γεγονότων του 2015- 2016, όμως η κρισιμότητα της κατάστασης παραμένει»…

Μόνο που ο Κουμουτσάκος έμεινε στις διαπιστώσεις και δεν είπε κουβέντα για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Προφανώς, γιατί η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει σκοπό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα διαφορετικά από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή, όσοι μπαίνουν… καλοδεχούμενοι κι όσον αφορά τους καλόπιστους πατριώτες που ψήφισαν ΝΔ γιατί πίστεψαν στα προεκλογικά παραμύθια περί «απελάσεων», «κλειστών κέντρων κράτησης» κ.τ.λ., περαστικά τους και εις άλλα με υγεία!