ΑΛΗΘΕΙΑ, ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ «ΧΟΥΝΤΑΣ» ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;

Αυτές τις μέρες είναι η πρώτη επέτειος της πιο καταστροφικής πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην Ελλάδα τα μεταπολεμική χρόνια, με 102 νεκρούς, πολλούς άλλους «σημαδεμένους» για μια ολόκληρη ζωή από την συμφορά και ανυπολόγιστες καταστροφές σε περιουσίες. Λόγω της ημέρας, λοιπόν, της θλιβερής επετείου της καταστροφικής πυρκαγιάς, αλλά και της εξίσου καταστροφικής για την Χώρα και τον Λαό επιστροφής της «δημοκρατίας», οφείλουμε να επισημάνουμε ότι και οι καταστροφικές πυρκαγιές ήρθαν στην Ελλάδα μαζί με την μεταπολίτευση του 1974! Μαζί με τα χρέη, τη φτώχεια, την ανεργία, τους λαθρομετανάστες, την εγκληματικότητα κι όλα τ’ άλλα δεινά.

Εφτά ολόκληρα χρόνια κυβέρνησε την Χώρα η «χούντα» (όπως την αποκαλεί η κλεφτουριά της μεταπολίτευσης…) κι ούτε μία καταστροφική πυρκαγιά δεν υπήρξε! Γιατί τότε και όχι τώρα;

Διότι:

1ον) Το καθεστώς της 21ης Απριλίου είχε εκπονήσει πλήρες σχέδιο προστασίας των δασών και πυρόσβεσης, ο δε κρατικός μηχανισμός λειτουργούσε άμεσα και αποτελεσματικά! Και προληπτικά και κατασταλτικά!

2ον) Υπήρχε έλεγχος των πάντων από το κράτος, και δεν ήταν η Ελλάδα μας ξέφραγο αμπέλι, όπως είναι σήμερα, που έχει μαζευτεί εδώ «κάθε καρυδιάς καρύδι», απ’ όλο τον κόσμο. Έτσι, δεν υπήρχε περιθώριο δράσης ξένων πρακτόρων, οικοπεδοφάγων και πάσης φύσεως εμπρηστών!

3ον) Εκτός από το κράτος, λειτουργούσαν τέλεια και οι νόμοι. Έτσι, ο κάθε επίδοξος εμπρηστής γνώριζε πολύ καλά πως και θα συλληφθεί οπωσδήποτε και θα πέσει απάνω του βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης!