ΣΙΓΑ Τ’ ΑΥΓΑ! ΑΣΤΕΙΕΣ ΟΙ «ΚΥΡΩΣΕΙΣ» ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΧΛΕΥΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΣΑΣ

Αστείες – όπως άλλωστε αναμενόταν- είναι οι «κυρώσεις» που επέβαλλε η Ε.Ε. στην Τουρκιά, για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Οι «κυρώσεις» περιλαμβάνουν αναστολή διαπραγματεύσεων για την συνολική συμφωνία αερομεταφορών, περιορισμό –κι όχι κατάργηση!- της προενταξιακής βοήθειας που δίνεται στην Τουρκία για το 2020 και τερματισμός της χρηματοδότησης από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Απάντηση στις «κυρώσεις» έδωσε ο Ερντογάν Πασάς σε ομιλία του στο αεροδρόμιο Ατατούρκ για την επέτειο του αποτυχημένου στρατιωτικού κινήματος της 15ης Ιουλίου, αναφερόμενος στους S400:
«Πήραμε τους S400; Τους πήραμε. Έφτασαν 8 αεροσκάφη και θα φτάσουν και τα άλλα. Τί είπαν; Δεν μπορούν να τους πάρουν, δεν μπορούν να το κάνουν. Τί έγινε; Τους πήραμε; Και αυτή τη στιγμή άρχισε η συναρμολόγηση; Το χρονοδιάγραμμα τηρείται; Μέχρι τον Απρίλιο του 2020 θα έχουν εγκατασταθεί εντελώς…».

Τι εννοεί ο Πασάς; Πως, όπως η Τουρκιά πήρε τους πυραύλους ενώ όλοι στοιχημάτιζαν ότι θα υποχωρήσει και δεν θα τους παραλάβει τελικά, έτσι θα πάρει κι αυτό που θέλει στην κυπριακή ΑΟΖ. Και προσεχώς στο Αιγαίο…

Σχετικά με το ζήτημα αυτό έγραψε και ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος στο twitter:

«Κυρώσεις», που δεν είναι κυρώσεις αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ κατά της Τουρκίας. Ο Ισπανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι δεν έχει νόημα η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τις γεωτρήσεις! Ικανοποιημένος δήλωσε ο Δένδιας! «Πατριώτες» συγχαρητήρια για την ψήφο σας».