Ο ΜΑΖΑΝΘΡΩΠΟΣ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ

Άρθρο στην εθνική εφημερίδα ¨Εμπρός»

Στις συνειδήσεις της πλειοψηφίας των νεοελλήνων αλλά και σχεδόν όλων των χωρών της υφηλίου που μετέχουν ενεργά ως παράγοντες του σύγχρονου «γίγνεσθαι», έχει αποτυπωθεί η ιδέα ενός παγκόσμιου τεχνολογικού πολιτισμού. Δεν θα διαφωνήσουμε στην ιδέα, θα συμπληρώσουμε όμως αυτό που είτε σκόπιμα είτε από άγνοια αποκρύπτεται: ενός τεχνολογικού πολιτισμού σε παρακμή.
Στοχεύουμε να αποδείξουμε αυτή τη βασική θέση της Χρυσής Αυγής με μία σειρά αναφορών καταδεικνύοντας τις νοσηρές και καταστροφικές επιδράσεις αυτού του πολιτισμού στα έθνη (κυρίως της Ευρώπης), αποδεικνύοντας ταυτόχρονα την ύπαρξη της πολιτισμικής παρακμής.
Στο παρόν κείμενο θα αναφερθούμε στο σύμπτωμα του υπερπληθυσμού.
Ο πλανήτης μας ως Γαία, δηλαδή ως ζωντανός οργανισμός που φιλοξενεί τα διάφορα οικοσυστήματα – συμπεριλαμβανομένου και του ανθρώπινου είδους- συντηρεί μία ισορροπία ανάμεσά τους είτε μέσω φυσικών φαινομένων (κλιματικά φαινόμενα, σεισμοί) είτε μέσω της ομοιόστασης (ισορροπία μέσω της τροφικής αλυσίδας). Ο σκοπός της φύσης είναι προφανής. Εάν κάποιο είδος αρχίσει να αυξάνεται υπερβολικά εις βάρος των άλλων το οικοσύστημα καταρρέει και αφανίζεται, παρασύροντας στην εξαφάνιση και το υπαίτιο είδος με την αυτοασφυξία του. Αυτή είναι μία διαπίστωση των βιολόγων και επιστημόνων παρεμφερών ειδικοτήτων που δεν δέχεται ούτε εξαίρεση ούτε συζήτηση.
Ο παγκόσμιος ανθρώπινος πληθυσμός από τους προϊστορικούς χρόνους έως το 1450 κυμαινόταν από 250 έως 400 εκατομμύρια. Έκτοτε το ανθρώπινο είδος άρχισε να αναπτύσσεται πληθυσμιακά με ρυθμούς που δεν άρμοζαν σε θηλαστικό αλλά σε ιό. Μόλις τα τελευταία χρόνια κάποιοι άρχισαν να συνειδητοποιούν ότι αυτή η κατάσταση εκτός από την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος θα οδηγήσει στον αφανισμό του ίδιου του ανθρώπου. Κανείς όμως δεν επιτρέπεται να θίγει άμεσα και δημόσια τέτοια θέματα, καθότι θα πήγαινε κόντρα στις «παγκόσμιες αρχές του ανθρωπισμού», δηλαδή στην ελευθερία του ανθρώπου να κάνει ό,τι θέλει στον πλανήτη, μόνο και μόνο επειδή είναι ο άνθρωπος. Η απόλυτη βλακεία.
Ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός μοιραία οδήγησε στην δημιουργία πολύ μεγάλων πόλεων όπου στοιβάζονται εκατομμύρια. Οι διαπιστώσεις αυτού του φαινομένου είναι ολέθριες. Οι άνθρωποι αρχίζουν να χάνουν τις πιο ευγενείς ιδιότητες και ικανότητές τους. Παρατηρούμε την έλλειψη της ειλικρινούς και θερμής αγάπης προς τον πλησίον. Οφείλεται στο ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος δεν έχει τη δυνατότητα να διακρίνει  προσωπικότητες ούτε πρόσωπα, αλλά εικόνες ανθρώπινων μαζών. Όσοι έχουν ανάγκη ανθρώπινης συντροφικότητας περιορίζονται σε ένα μικρό αριθμό συγγενών και φίλων. Συνεπώς οι άνθρωποι των πόλεων επιλέγουν και στη συνέχεια κρατούν αποστάσεις.
«Μην μπλέκεις συναισθηματικά» είναι η έκφραση που έχει σχεδόν περάσει στο ομαδικό ασυνείδητο των αστών. Το αποτέλεσμα είναι η αδιαφορία και η «απανθρωπιά». Γι’ αυτό σήμερα οι ένοπλες επιθέσεις, οι φόνοι και οι βιασμοί μπορούν να συμβαίνουν το μεσημέρι στην καρδιά των μεγάλων πόλεων χωρίς κανείς να επεμβαίνει.
Πέραν αυτού, εδώ και χρόνια (με πολυάριθμα πειράματα που έχουν γίνει σε ζώα) έχει αποδειχθεί ότι ο συνωστισμός και η εξαφάνιση των επαφών αποτελεί άμεση αιτία μίας επιθετικής συμπεριφοράς. Πράγματι, οι σύγχρονοι άνθρωποι των πόλεων είναι πολύ πιο ευερέθιστοι και επιθετικοί από τους ανθρώπους της υπαίθρου που διαβιούν σε ένα πιο φυσικό περιβάλλον.
Ο υπερπληθυσμός, ιδιαίτερα στις συνεχώς διογκούμενες μεγαπόλεις του «τρίτου κόσμου» αλλά και τα πρώτα συμπτώματα κατάπτωσης των αστικών κοινωνιών είναι η πρώτη αδιάσειστη απόδειξη της πολιτισμικής παρακμής.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ  ΚΟΥΔΟΥΝΑΣ