ΟΙ «ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ» ΔΙΑΨΕΥΔΟΥΝ ΤΑ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ: ΟΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ!

Στο προτεκτοράτο Ελλαδιστάν, οι γνωστοί πανηγυριτζήδες των ΜΜΕ προβάλλουν τις… συνήθεις «ειδήσεις» μετά από ορκωμοσία νέας κυβέρνησης, π.χ. ότι ο νέος πρωθυπουργός δεν παραλαμβάνει τις θωρακισμένες μερσεντές, ότι έδωσε εντολή να μην διορίζουν οι υπουργοί του συγγενείς και φίλους, ότι απαιτεί επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου, ότι έδιωξε τις κλούβες των ΜΑΤ από το Μαξίμου και άλλα τέτοια. Τα ίδια, με διάφορες παραλλαγές, έγραφαν και το 2015 για τη νέα κυβέρνηση Τσίπρα!

Κρύβουν όμως τις πραγματικές ειδήσεις, τις οποίες μπορεί να βρει κανείς μόνο στα ξένα ΜΜΕ!

Έτσι, η γαλλική Le Monde με τίτλο: «Η ευρωζώνη θάβει τις υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας του Κυριάκου Μητσοτάκη», αναφέρει τα εξής… όμορφα:

«Οι μεγάλοι πιστωτές έκαναν ήδη γνωστό στην ελληνική αντιπροσωπεία ότι θα αρνηθούν να επαναδιαπραγματευθούν με την Ελλάδα τον στόχο των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5%. Μετά τα συγχαρητήρια, η προειδοποίηση. Την επομένη της εκλογικής νίκης του Κ. Μητσοτάκη οι Ευρωπαίοι πάγωσαν τις ελπίδες του νέου πρωθυπουργού να επαναδιαπραγματευθεί την δημοσιονομική πολιτική της χώρας του, παρόλο που το είχε αφήσει να εννοηθεί κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας. “Οι δεσμεύσεις είναι δεσμεύσεις” δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένοτη Δευτέρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης… Την ίδια άποψη έχει και η Γαλλία, που εκτιμά ότι η νέα συντηρητική κυβέρνηση δεν μπορεί θα επαναδιαπραγματευθεί τις δεσμεύσεις της Ελλάδας, με φόβο ένα αδιέξοδο για τη χώρα ή των δυσκολιών για τη νομισματική ένωση. Στην έκθεση τους προς το συμβούλιο υπουργών, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης που συναντήθηκαν τη Δευτέρα στις Βρυξέλλες για να εξετάσουν την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, καθώς και το σεβασμό στις μεταμνημονιακές δεσμεύσεις της, διαπιστώνουν μία επιβράδυνση των μεταρρυθμίσεων τους τελευταίους μήνες και αναφέρουν ότι η μείωση των φόρων και οι ενισχύσεις στους συνταξιούχους, που ανήγγειλε η προηγούμενη κυβέρνηση τον Μάιο, θέτουν υπό αμφισβήτηση την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων που έχουν τεθεί με τους πιστωτές της ευρωζώνης».

Εν συνεχεία, η Le Monde παραθέτει τις δηλώσεις του γενικού διευθυντή του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ ότι «ο στόχος 3,5% πρωτογενούς πλεονάσματος είναι θεμέλιος λίθος του προγράμματος βοήθειας από τη αρχή

Και υπογραμμίζει ότι ο ΕΜΣ αποτελεί «μακροπρόθεσμο εταίρο» (εννοώντας «δανειστή») της Ελλάδος, «δεδομένου ότι τα δάνεια των 200 δισ. ευρώ που έχουν δοθεί για περίοδο άνω των 40 ετών, οπότε θα παρακολουθεί στενά την οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα».

Το δε ρεπορτάζ, καταλήγει ως εξής: «Στην Ελλάδα, συνεπώς, υπάρχει πιθανότητα να υπάρξει περισσότερο από μία υπόσχεση της προεκλογικής εκστρατείας που δεν θα τηρηθεί».

Βέβαια, όλα αυτά τα δεδομένα τα γνώριζε πολύ καλά ο Μητσοτάκης όταν έταζε «λαγούς με πετραχήλια», όπως «λιγότερους φόρους», «πολλές και καλές δουλειές», «ανάπτυξη», «επενδυτική έκρηξη» και τα συναφή.  Περαστικά και τα κεφάλια μέσα, σε όσους αφελείς τον πίστεψαν, αλλά ως γνωστόν «μετά την απομάκρυνση από την κάλπη, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται»!