ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΩ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ;

Άρθρο του Νίκου Ρουσσόπουλου

Υποψηφίου βουλευτή Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής

 

Συχνό είναι το ερώτημα του τίτλου, που δέχομαι κατά τις περιοδείες μου στον νομό, από καλοπροαίρετους ανθρώπους.

Πέραν των ιδεολογικών λόγων που υπάρχουν για να ψηφίσει κάποιος Χρυσή Αυγή, υπάρχουν και πρακτικοί λόγοι.

Ασφαλώς και δεν θα κυβερνήσει –τουλάχιστον στην παρούσα φάση- η Χρυσή Αυγή, αλλά έχει τεράστια σημασία να είναι όσο το δυνατόν πιο ισχυρή, για να επηρεάσει τις εξελίξεις προς την σωστή κατεύθυνση την επόμενη μέρα.

Είναι γεγονός αναμφισβήτητο, πως όλα τα κόμματα του κατεστημένου, οι ολιγάρχες του πλούτου και ο ξένος παράγοντας, μισούν θανάσιμα την Χρυσή Αυγή –κι έτσι εξηγούνται οι κάθε λογής αποκλεισμοί από τα μεγάλα ΜΜΕ, η δαιμονοποίηση και η τρομοκρατία που ασκείται εις βάρος της από το παρακράτος- και θέλουν πολύ να την «εξαφανίσουν».

Η ψήφος στην Χρυσή Αυγή, λοιπόν, είναι η μόνη που τους «πονάει», εξ’ ου και το παλαιότερο σύνθημα που απευθυνόταν σε ψεύτες και κλέφτες: «ε ρε Χρυσή Αυγή που σας χρειάζεται!».

Πέραν αυτού, όταν είναι ισχυρή η Χρυσή Αυγή, κάνουν τα πάντα για να αποτρέψουν περαιτέρω ισχυροποίησή της, πολλές φορές υιοθετώντας και στοιχεία από το πρόγραμμά της.

Θα αναφέρω ένα παράδειγμα. Το 2012, εισέβαλλαν στην Ελλάδα 76.878 λαθρομετανάστες. Το 2013, λόγω της συνεχούς ανόδου της Χ.Α., η τότε κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πιο αυστηρά μέτρα, με αποτέλεσμα να μειωθούν σχεδόν στο μισό (43.002). Το 2014, με τις διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, μειώθηκαν τα ποσοστά του Κινήματος, αλλά αυξήθηκε και πάλι η λαθρομετανάστευση (77.163).

Αλλά και σε άλλους τομείς, η συμβολή της Χρυσής Αυγής υπήρξε καθοριστική, ακόμα και χρησιμοποιούμενη ως… «μπαμπούλας». Για παράδειγμα, είναι κοινό μυστικό πως το βασικό επιχείρημα του Τσίπρα προς τους «δανειστές» για να επιτρέψουν μια πιο «χαλαρή» οικονομική – κοινωνική πολιτική, ήταν το εξής: «αφήστε μας λίγο λάσκα, γιατί αν τους στριμώξουμε θα ενισχυθεί η Χρυσή Αυγή»!

Όπως βλέπουμε, ακόμα κι αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, θα έπρεπε να την… ανακαλύψουμε! Χρήσιμη, λοιπόν, είναι η ψήφος στην Χρυσή Αυγή και χαμένη η ψήφος προς όλους αυτούς που κατέστρεψαν την Ελλάδα και τώρα υπόσχονται να την… σώσουν!