ΑΛΗΘΕΙΑ, ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η «ΚΑΠΕΤΑΝΙΣΣΑ-ΣΥΜΒΟΛΟ ΠΟΥ ΑΨΗΦΗΣΕ ΤΟΝ ΣΑΛΒΙΝΙ» ΚΑΙ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ… ΕΜΠΟΡΙΟ ΟΠΛΩΝ; 

Τις τελευταίες ημέρες, οι «αλληλέγγυοι» όλου του κόσμου έχουν κάνει ηρωίδα τους την Γερμανίδα Καρόλα Ρακέτε, την «καπετάνισσα-σύμβολο που αψήφησε τον Σαλβίνι» και προχώρησε στον ελλιμενισμό του Sea Watch με τα 40 «προσφυγάκια» στη Λαμπεντούζα. 

Μέχρι και με την ηρωίδα του Σοφοκλή, την Αντιγόνη την παρομοίωσε «αλληλέγγυος» δημοσιογράφος της ιταλικής Repubblica: πηγαίνοντας κόντρα στις απάνθρωπες διαταγές του θείου της και δυνάστη Κρέοντα, αποφασίζει να θάψει τον αδελφό της. Κάπως έτσι και η μαχητική Καρόλα, πήρε την κατάσταση και το τιμόνι στα χέρια της, προκειμένου να περάσει ένα… ηχηρό μήνυμα.

Βέβαια, η αλήθεια για την Ρακέτε και το σόι της, δεν είναι και τόσο ηρωική. Βλέπετε, ο πρώην στρατιωτικός πατέρας της εργάζεται τώρα στην Mehler Engineered defence, μια εταιρεία που πουλάει όπλα, σύμφωνα δε με ιταλικά σάιτ, είναι ειδικός της «Guerra eletronica» δηλαδή του ηλεκτρονικού πολέμου και «senior consultant», δηλαδή ανώτερος σύμβουλος πολέμου. 

Τι καλά! Ο μπαμπάς στέλνει στους λαούς τα μέσα για πόλεμο και η κορούλα μαζεύει τα θύματα του πολέμου και τα μεταφέρει στην Ευρώπη! Καταλάβατε τώρα;