ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΙ ΟΙ «ΚΥΡΩΣΕΙΣ»! ΤΡΑΜΠ: ΟΙ S-400 ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΑΛΛΑ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΗ ΜΑΣ

Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το θέμα με τους S-400 και την διασπορά φημών περί αμερικανικών κυρώσεων στην Τουρκιά, που μπορεί να φτάσουν μέχρι οριστικού «διαζυγίου» ΗΠΑ-Τουρκιάς, επισημάναμε μετά βεβαιότητας πως αυτό ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να συμβεί!

Κι ως συνήθως δικαιωνόμαστε! 

«Οι S-400 είναι αναμφίβολα πρόβλημα, εξετάζονται διάφορες λύσεις, αλλά η Τουρκία είναι μια φιλική χώρα», απεφάνθη ο Τραμπ μετά την συνάντησή του με τον Ερντογάν Πασά, στο περιθώριο της συνόδου των G20 στην Οσάκα. Το οποίον σημαίνει πρακτικά, πως οι «κυρώσεις» που έχουν προαναγγελθεί δεν πρόκειται να εφαρμοστούν ποτέ στην πράξη!

Επιπλέον δε, ο Τραμπ, σε μια επίδειξη άκρατου φιλοτουρκισμού, κατηγόρησε τον προκάτοχό του Ομπάμα πως δεν επέτρεψε στην Άγκυρα να αγοράσει τους Patriot, κι αυτό ήταν… άδικο, καθώς η Τουρκιά αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ.

Νωρίτερα, ο Πασάς είχε δηλώσει ότι δεν θα υπάρξει υποχώρηση όσον αφορά τη συμφωνία για την απόκτηση των S-400, προσθέτοντας ότι «τα βλέμματα είναι στραμμένα στη διαδικασία παράδοσης, η οποία αναμένεται να γίνει κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου».
Σύμφωνα δε με πανηγυρική ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας: «ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα στον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θέλει το ζήτημα για την προμήθεια από την Τουρκία αντιαεροπορικών συστημάτων να επιλυθεί χωρίς να ζημιωθούν οι διμερείς σχέσεις».

(ΥΓ): Θα ζητήσουν άραγε συγνώμη από τους αναγνώστες τους τα ελληνόφωνα ΜΜΕ που εδώ και καιρό πουλούσαν παραμύθια στους αναγνώστες τους, μέχρι και για… αμερικανο-τουρκικό πόλεμο;