ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΝΔ: ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ ΠΙΕΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΝΟΥΔΟΥΛΑ ΚΑΙ ΣΥΡΙΖΑ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΤΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΑ!

Όταν το κυβερνών κόμμα χάνει στις ευρωεκλογές με 9,5 μονάδες διαφορά και προκηρύσσει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, είναι σαν να ρίχνει «λευκή πετσέτα»! Διότι, απ’ την επομένη κιόλας, διαφορά έχει διευρυνθεί κατά 2, 3 ακόμα και 4 μονάδες, από τους καιροσκόπους που πάνε πάντα με το νικητή.

Αυτό έχει συμβεί και στην περίπτωσή μας, αλλά όλως περιέργως οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δείχνουν την διαφορά μεταξύ Νουδούλας και ΣΥΡΙΖΑ, είτε να παραμένει στα ίδια επίπεδα, είτε να… μικραίνει! Μάλιστα, υπήρξε εταίρα που έδειξε τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανεβασμένα κατά… 6 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες, σε σχέση με τις ευρωεκλογές. Και το ακόμα πιο περίεργο είναι πως η συγκεκριμένη εταίρα ΔΕΝ ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην Νουδούλα!

Τι συμβαίνει, λοιπόν;  

Μια ιδέα περί αυτού μας δίνει το γνωστό παπαγαλάκι της Νουδούλας, antinews.gr, σύμφωνα με το οποίο «η διαφορά ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ! (Θα εκπλαγούν και οι αισιόδοξοι…)», αλλά: «οι δημοσκόποι πιέζονται από δύο πλευρές να δείξουν «μικρότερη» διαφορά απ’ ό,τι κατά βάθος βρίσκουν – ή υποπτεύονται… Πρώτον, στην ΝΔ φοβούνται ότι αν δείξουν την πραγματική διαφορά, αυτό θα λειτουργήσει πολύ «καθησυχαστικά» για τους νεοδημοκράτες ψηφοφόρους και κάποιοι μπορεί να μη πάνε να ψηφίσουν… Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ φοβάται πως αν η διαφορά υπέρ της ΝΔ δείξει να μεγαλώνει, κάποιοι δικοί του που ψήφισαν στις ευρωεκλογές με την ελπίδα ότι η διαφορά θα ήταν «μικρή» και «αντιστρέψιμη» στις βουλευτικές εκλογές – τώρα, απογοητευμένοι, μπορεί να μην πάνε καθόλου να ψηφίσουν. Συνεπώς η «αποκάλυψη» της αληθινής εικόνας των δημοσκοπήσεων, μοιάζει να αποκινητροδοτεί κάποιους οριακούς ψηφοφόρους και από τις δύο πλευρές.

Οι μεν, να μην πάν να ψηφίσουν, από υπερβολική «αισιοδοξία»!

Κι οι δε, να μη πάνε, από απόλυτη «ηττοπάθεια»…

Κι έτσι έχει δημιουργηθεί μια «άτυπη σύμβαση» μεταξύ όλων, παρ’ όλο που η «ψαλίδα» ανοίγει (αυτό κανείς δεν μπορεί να το κρύψει), τα ποσοστά της ΝΔ να εμφανίζονται «λίγο χαμηλότερα», τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να σταθμίζονται «λίγο ψηλότερα», και η τελική διαφορά μεταξύ τους να προκύπτει «πιο μικρή»…».

Καταλάβατε τώρα τι βρώμικο παιχνίδι παίζουν τα δύο συστημικά κόμματα, για να δημιουργήσουν συνθήκες τεχνητής πόλωσης;