ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΙΧΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΣΤΗΝ ΔΑΝΙΑ)

«Το τίμημα της μαζικής μετανάστευσης το πληρώνουν οι κατώτερες τάξεις». Ποιο κόμμα το είπε;

Οι συστημικές ευρωπαϊκές εφημερίδες χάρηκαν για την πτώση που είχε το «αντιμεταναστευτικό» «ευρωσκεπτικιστικό» Κόμμα του Λαού (DPP) και την άνοδο που είχε η «ανθρωπιστική αριστερά». Το πρόβλημα είναι ότι οι νικητές Σοσιαλδημοκράτες έκλεψαν πραγματικά από το πατριωτικό DPP το θέμα της μετανάστευσης. Και επίσης, και άλλα, ακόμα πιο σκληρά αντι-μεταναστευτικά κόμματα κέρδισαν.

Βεβαίως είναι αλήθεια ότι το Λαϊκό Κόμμα της Δανίας δεν τα πήγε καλά, πέφτοντας από το 21% των ψήφων κατά τις τελευταίες εκλογές στο 8,7%. (Η Δανία έχει σύστημα απλής αναλογικής). Αλλά αυτό δεν ήταν τόσο καταστροφικό όσο προέβλεπαν οι δημοσκοπήσεις. Το δεξιό «μπλε μπλοκ» των κομμάτων, που τείνουν να σχηματίσουν από κοινού κυβερνητικούς συνασπισμούς, ήταν 10% πίσω στις δημοσκοπήσεις για εβδομάδες, αλλά, τελικά, έμεινε μόνο περίπου 2,5% πίσω. Επίσης, το Λαϊκό Κόμμα ήταν μέρος της κυβέρνησης και υπάρχει τάση στη Δανία τα μικρότερα κυβερνητικά κόμματα να τιμωρούνται στις επόμενες εκλογές.

Αλλά ο σημαντικότερος λόγος για την κακή εμφάνιση του DPPήταν ότι η κεντρική πολιτική του – που περιορίζει αυστηρά στη μετανάστευση – είναι τόσο εξαιρετικά ​​δημοφιλής στη Δανία και η στάση των πολιτών κατά της μετανάστευσης τόσο ευρεία, ώστε οι Δανοί να αισθάνονται ότι μπορούν…

Διαβάστε περισσότερα στο http://redskywarning.blogspot.com/2019/06/blog-post_24.html