ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΣΥΜΜΑΧΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ! ΤΟ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ… «ΠΑΡΟΤΡΥΝΕΙ» ΚΑΙ «ΚΑΛΕΙ» ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ Ν’ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΗΝ ΘΕΟΛΟΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΗΣ

Ορίστε που διαμαρτύρεστε… αχάριστοι Έλληνες, ότι οι… μεγάλοι μας σύμμαχοι δεν μας υποστηρίζουν και δεν μας προστατεύουν από την τουρκική επιθετικότητα: υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης τάχθηκε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ με την ετήσια έκθεσή του για τις θρησκευτικές ελευθερίες, «μαλώνοντας» τον Ερντογάν Πασά.

Επιπλέον, στο ζήτημα της Χάλκης αναφέρθηκε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο, που δήλωσε πως «παροτρύνουμε την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης», αλλά και ο αρμόδιος πρεσβευτής των ΗΠΑ για τις θρησκευτικές ελευθερίες, Σαμ Μπράουνμπακ, που είπε ότι «στην Τουρκία, η κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν συνεχίζει να κρατάει κλειστή τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Την καλούμε να επιτρέψει την επαναλειτουργία της».

Ο ένας «παροτρύνει» κι ο άλλος «καλεί». Πολύ… σκληρές εκφράσεις χρησιμοποιούν οι… φίλοι μας οι Αμερικάνοι κι είναι σιγουρότατο πως θα… πανικοβληθεί ο Ερντογάν Πασάς και θα ενδώσει!