ΠΟΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΠΩΣ «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ» ΚΑΙ ΠΩΣ «ΑΝ ΚΟΙΤΑΞΕΙΣ ΑΠ’  ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ, ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΛΟΓΙΣΜΟΣ»;

Μανιωδώς προωθούν το εγχώριο και το διεθνές σύστημα τον πολύ Βαρουφάκη, αυτή τη φορά ως αρχηγό κόμματος, αποκρύπτοντας επιμελώς κάποιες από τις θέσεις που κατά καιρούς έχει εκφράσει, που δεν είναι και ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ελληνικό κοινό.

Το 2015, λοιπόν, μετά την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Οικονομικών, ο εν λόγω… πολυπράγμων πολιτικός περιόδευε ανά την Ευρώπη (ποιος άραγε του πλήρωνε τα έξοδα;) κι έδινε συνεντεύξεις επί παντός επιστητού.

Κι όταν ήταν καλεσμένος στην δημοφιλή εκπομπή «Question Time» του BBC και απαντώντας στην ερώτηση για το αν οι ευρωπαϊκές χώρες θα πρέπει να δεχθούν ακόμα περισσότερους λαθρομετανάστες, είπε τα εξής:

«Επιτρέψτε μου να σας θυμίσω ότι είμαστε όλοι οικονομικοί μετανάστες. Αν πιστέψουμε τους ανθρωπολόγους ερχόμαστε όλοι από την Αφρική. Εμείς είμαστε που ήρθαμε σ’ αυτό το σημείο του πλανήτη».

Κι όταν οι οικοδεσπότες του υπενθύμισαν ότι αυτό έγινε πάρα πολύ καιρό, ο Βαρουφάκης τους έδωσε την αποστομωτική απάντηση: «Έχω τη συνήθεια να λέω ότι αν κοιτάξεις από το Διάστημα, τα σύνορα είναι ένας παραλογισμός».

Άρα, δεν έχει άδικο το εγχώριο και διεθνές σύστημα που τον προωθεί. Τοιούτους θέλουν!