ΟΙ… ΦΙΛΟΙ ΜΑΣ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΣΥΝΙΣΤΟΥΝ… ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗ ΚΑΙ ΙΣΟΜΕΡΗ ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟ ΤΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ!

Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το θέμα του ενεργειακού πλούτου στο Αιγαίο και την Κύπρο, επισημάναμε ότι οι… φίλοι μας οι Αμερικανοί θα επιχειρήσουν να μας επιβάλλουν την συνεκμετάλλευση με τους Τουρκαλάδες, «καζάν-καζάν» (μισά-μισά), όπως απαιτεί ο Ερντογάν Πασάς – παρά τα παραμύθια που πουλάνε οι παπαγάλοι της πρεσβείας, ότι είναι αποφασισμένοι ακόμα και τον… πόλεμο να κηρύξουν στην Τουρκιά, για να μας… προστατεύσουν.

Και βέβαια, κάθε φορά που Αμερικανός επίσημος αναφέρεται στο συγκεκριμένο θέμα –δυστυχώς!- δικαιωνόμαστε!

Την… ανησυχία των ΗΠΑ, λοιπόν, «για τους ισχυρισμούς της Τουρκίας ότι θα προβεί σε γεωτρήσεις σε περιοχές που διεκδικεί η Κύπρος», εξέφρασε  το State Department, που συνέστησε «σε όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση», καθώς «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να εμπλακεί σε προκλητική ρητορική ή δράση».

Κι εκτός από… αυτοσυγκράτηση, το State Department μας συνιστά να μοιράσουμε –και μάλιστα «ισομερώς», το «καζάν-καζάν» που λέγαμε- τον ενεργειακό μας πλούτο με τους Τουρκαλάδες. Ιδού η σχετική «σύσταση» των… φίλων, συμμάχων και προστατών μας (τουρκιστί νταβατζήδων…): «Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι οι πόροι πετρελαίου και φυσικού αερίου του νησιού, όπως και όλοι οι πόροι του, θα πρέπει να κατανέμονται ισομερώς και μεταξύ των δύο κοινοτήτων στο πλαίσιο μιας συνολικής διευθέτησης».
Όταν έχεις τέτοιους «φίλους», τι τους θέλεις τους εχθρούς!