ΜΙΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ «ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ: ΟΙ ΕΔΡΕΣ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΑΡΑΔΙΔΟΝΤΑΙ!

Γράφει ο Ευάγγελος Καρακώστας, βουλευτής Βοιωτίας

Αν επιχειρήσει κάποιος σήμερα να αναζητήσει τους λόγους που καθορίζουν την σκοπιμότητα και καθιστούν επιτακτική την ύπαρξη του ΚΚΕ στην πολιτική ζωή του τόπου, θα διαπιστώσει μάλλον με δέος πως αυτοί συμπυκνώνονται και συνοψίζονται στον εξής ένα: η πολεμική κατά της Χρυσής Αυγής και η με τη χρήση κάθε μέσου εξαφάνισή της.

«Η μεγαλύτερη τιμή σήμερα στη μνήμη των σφαγιασθέντων Διστομιτών, σε αυτόν τον ιερό τόπο, είναι η συνέχιση του αγώνα ενάντια στο φασισμό, για να γκρεμιστεί ακόμα περισσότερο το ναζιστικό μόρφωμα, η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής και ιδιαίτερα εδώ στη Βοιωτία, ο λαός της να αφαιρέσει την έδρα της Χρυσής Αυγής και να τη δώσει στο ΚΚΕ». Αυτά δήλωσε από το Δίστομο Βοιωτίας ο γενικός γραμματέας του κόμματος του εγκλήματος και της προδοσίας (κατά τον «Γέρο της Δημοκρατίας», Γεώργιο Παπανδρέου), με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης για την σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944.

Η αλήθεια βεβαίως είναι ότι τόσο το ΚΚΕ όσο και το υπόλοιπο «δημοκρατικό» τόξο θυμήθηκαν το Δίστομο και τις υπόλοιπες μαρτυρικές πόλεις και χωριά της Ελλάδος μόλις το 2012, εντελώς «συμπτωματικά» ταυτόχρονα με την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη βουλή των Ελλήνων. Αυτό άλλωστε επέβαλε η αντιχρυσαυγίτικη προπαγάνδα που υστερικά βομβάρδιζε κάθε ελληνική οικογένεια μέσω των καναλιών, των εφημερίδων και των ραδιοφώνων που διαμορφώνουν την κοινή γνώμη.

Προσωπικά και έλκοντας την καταγωγή μου κατά το ήμισυ από το Δίστομο, δεν αισθάνομαι την παραμικρή ανάγκη να απολογηθώ για τα εγκλήματα των Γερμανών στο μαρτυρικό χωριό εις βάρος συμπατριωτών μας, διότι απλούστατα δεν έχω την παραμικρή συγγένεια με εκείνους που ευθύνονται για την σφαγή της 10ης Ιουνίου 1944 . Αν τολμάτε όμως, ρωτήστε τον γενικό γραμματέα της συμμορίας του Περισσού και τους Βοιωτούς συντρόφους του, εάν αισθάνονται την ανάγκη να απολογηθούν για τα ειδεχθή εγκλήματα των προγόνων τους στη Βοιωτία και συγκεκριμένα στο Δίστομο κατά την περίοδο του συμμοριτοπολέμου. Όχι μόνο δεν απολογούνται, όχι μόνο καμαρώνουν για τα εγκλήματά τους αλλά και μας απειλούν με «κρεμάλες, κονσερβοκούτια και Κάρκαρους*».

Τί κι αν κυβερνούν τα ξαδερφάκια του ΚΚΕ, οι τέως κνίτες που έγιναν τώρα ευρωκομμουνιστές και αμερικανοκομμουνιστές με τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτελώντας με υπερβάλλοντα ζήλο τις διαταγές των εν Ευρώπη και εν Αμερική εταίρων; Τί κι αν η αυτοδυναμία της ΝΔ προβάλλει ως το βεβαιότατο σενάριο για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, με την επόμενη μέρα να περιλαμβάνει σειρά νέων σκληρών μέτρων και απολύσεων προκειμένου να… αντιμετωπισθεί ο δημοσιονομικός εκτροχιασμός; Για το ΚΚΕ και το γενικό του γραμματέα η τρίτη έδρα της Βοιωτίας αποτελεί όχι μόνο το Α αλλά και το Ω των προβλημάτων τους.

Κι αν κανείς αναρωτιέται γιατί αυτή η εμμονή του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ με τη Βοιωτία, ιδού η απάντηση: διότι ο Λαός της Βοιωτίας έπληξε καίρια το γόητρό του, όταν το Σεπτέμβριο του 2015 ανέδειξε τη Χρυσή Αυγή τρίτη δύναμη στο νομό.

Εκείνο που θα ανέμενε κάποιος από ένα «λαϊκό αγωνιστή» όπως ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ θα ήταν να καλέσει τους συντρόφους του να αγωνιστούν για την κατάκτηση της έδρας στο νομό Βοιωτίας. Αντ’ αυτού, μέσω των καπιταλιστικών μέσων ενημέρωσης απαιτεί γεμάτος αλαζονεία από τους Βοιωτούς ούτε λίγο ούτε πολύ να παραδώσουν την έδρα στον ίδιο. Αλλά, δόξα το Θεό, οι διορισμένοι και προνομιούχοι του ΚΚΕ στη Βοιωτία δεν αρκούν για να μπορεί ο εκλεκτός και εξόχως προβεβλημένος από το καπιταλιστικό σύστημα σταλινίσκος να απαιτεί. Οι έδρες, μπολσεβίκοι, κατακτώνται, δεν παραδίνονται!

Καλούμε τους Πατριώτες της Βοιωτίας αλλά και της Πατρίδας ολόκληρης, να στείλουν στις 7 Ιουλίου ένα μήνυμα ηχηρό στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ και στα «κουτσουμπάκια» του συστήματος εξουσίας: Για την Πατρίδα και το Λαό, ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!

Ευάγγελος Καρακώστας

*Κάρκαρος ή Δρακοκάρκαρος του Παρνασσού, βρίσκεται 500 μέτρα δυτικά από το χιονοδρομικό κέντρο Γεροντόβραχου, όπου είχαν ριχτεί εντός του βάραθρου 7 Διστομίτες, 17 Αραχωβίτες, 3 Δαυλιώτες και 1 Αθηναίος, από τους συμμορίτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Τα πτώματά τους βρέθηκαν τυχαία από βοσκό της περιοχής λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, χρόνια μετά τη λήξη του συμμοριτοπολέμου. Στη μνήμη των δολοφονημένων από το ΚΚΕ πατριωτών, τελείται μνημόσυνο την 13η Αυγούστου.