ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ… ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΤΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ!

Στην εποχή του, ο πατερούλης τους ο Στάλιν, αποφάσιζε και διέταζε χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν. Στην σημερινή εποχή, τα ξεδιάντροπα ορφανά του που κυριαρχούν στην τελευταία κομμουνιστική χώρα της Ευρώπης (χωρίς απαραιτήτως να ανήκουν όλα στο ΚΚΕ…), επιχειρούν να ισορροπήσουν μεταξύ υποκριτικών επικλήσεων στην ελευθερία της έκφρασης και φτηνών δικαιολογιών για την καταπάτησή της, στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

Έτσι, την –αναμενόμενη- απόφαση να μην παραχωρηθούν δημόσιοι χώροι προεκλογικής προβολής στη Χρυσή Αυγή, εν όψει των Εθνικών Εκλογών της 7ης Ιουλίου, πήρε το Δημοτικό Σοβιέτ (συγνώμη, Συμβούλιο…) της Αθήνας. Κι αντί να ακολουθήσει την σταλινική συνταγή, του «έτσι γουστάρουμε», έφτιαξε ένα κατεβατό – μνημείο πολιτικής γελοιότητας, χρησιμότατο όμως όταν θα «γυρίσει ο τροχός», για να χρησιμοποιηθεί κατά όλων των κομμάτων, στη δική μας… δημοκρατία.

Ιδού η επιτομή της ξεφτίλας, που θα διαβάζει από κει που βρίσκεται ο Στάλιν και θα… γελά:

«Η ελευθερία της έκφρασης συνιστά θεμελιώδες ατομικό δικαίωμα, το οποίο εκπηγάζει από τις αρχές του πλουραλισμού, της ανεκτικότητας και της ευρύτητας πνεύματος, χωρίς τις οποίες δεν υπάρχει δημοκρατική κοινωνία.

Η ελευθερία της έκφρασης αφορά όχι μόνο τις «πληροφορίες» ή «ιδέες» που γίνονται ευχάριστα αποδεκτές ή που θεωρούνται μη προσβλητικές ή αδιάφορες, αλλά και εκείνες που προσβάλλουν, σοκάρουν ή ενοχλούν το Κράτος ή οποιοδήποτε τμήμα του πληθυσμού.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, μπορεί καταρχήν να θεωρηθεί αναγκαία στις δημοκρατικές κοινωνίες η επιβολή προληπτικών μέτρων σε βάρος των μορφών έκφρασης οι οποίες διαδίδουν, υποκινούν, προάγουν ή δικαιολογούν το μίσος που βασίζεται στη μισαλλοδοξία, υπό την προϋπόθεση ότι η επιβολή «διατυπώσεων», «προϋποθέσεων», «περιορισμών» ή «κυρώσεων» γίνεται κατά τρόπο ανάλογο προς τον επιδιωκόμενο θεμιτό σκοπό.

Ο δήμος Αθηναίων δεν σκιαμαχεί. Έχει υπόψη του συγκεκριμένες πρακτικές μίσους που ασκήθηκαν εντός των ορίων του από το συγκεκριμένο πολιτικό χώρο – και οι οποίες δυστυχώς δεν περιορίστηκαν στο επίπεδο της ρητορικής.

Ο δήμος δεν είναι δικαστήριο ούτε είναι αρμόδιος να ελέγξει την νομιμότητα των κομμάτων που μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Έχει όμως υπόψη του πλήθος καταδικαστικών αποφάσεων των ελληνικών δικαστηρίων κατά στελεχών του συγκεκριμένου χώρου και πλήθος δικών που εκκρεμούν για παράνομες πράξεις σε βάρος ανθρώπων που ανήκουν σε τμήματα του πληθυσμού της Αθήνας κατά των οποίων στρέφεται το μίσος της Χρυσής Αυγής…

Εμμένουμε στο πνεύμα των αποφάσεων 751 και 753, δεν κάνουμε πίσω.

Η Αθήνα παραμένει πόλη δημοκρατική και ελεύθερη».