ΤΟ… «ΤΙΜΗΜΕΝΟ» ΕΦΑΓΕ ΛΑΧΑΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΤΗΝ ΣΕΜΙΝΑ ΔΙΓΕΝΗ… ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ!

Σχολιάζοντας την πρωτοφανή στα χρονικά καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων της σταυροδοσίας στις ευρωεκλογές, αναρωτηθήκαμε τι σχέση έχει μ’ αυτήν το… τιμημένο κουκουέ, διότι η μόνη εκκρεμότητα που υπήρχε ήταν το ποιος θα κερδίσει τη 2η θέση ευρωβουλευτή του κόμματος αυτού.

Επισημάναμε δε, πως οι σπάγκοι – θησαυροφύλακες του Περισσού δεν ήθελαν με τίποτα να εκλεγεί η Σεμίνα Διγενή, διότι η λεγάμενη είχε μάθει στα πολλά φράγκα από την εποχή που δούλευε στα κανάλια των πλουτοκρατών και δεν θα κατέβαλλε στο… επαναστατικό ταμείο τα ¾ των απολαβών της, όπως αναγκάζονται να κάνουν τα «ψάρια» που στέλνει το ΚΚΕ στην ευρωβουλή…

Ωστόσο, παρά τις παρασκηνιακές ενέργειες των σπάγκων, η γραμμή «έσπασε» και 2η εξελέγη η λεγάμενη. Αλλά, η χαρά της δεν κράτησε για πολύ και κατόπιν ασφυκτικών πιέσεων –και όχι μόνον- αναγκάστηκε να «παραιτηθεί» υπέρ του επόμενου συντρόφου, η εκλογή του οποίου ήταν σύμφωνη με τη γραμμή που είχαν δώσει οι θησαυροφύλακες.

Και ως αντάλλαγμα, της προσφέρθηκε η –πιθανή- έδρα της Α΄ Πειραιώς στις βουλευτικές εκλογές, όπου τα φράγκα που θα παίρνει (χωρίς να καταβάλλει στο… επαναστατικό ταμείο) είναι σαφώς λιγότερα απ’ της ευρωβουλής.  

Αν και κάτι μου λέει, πως η γραμμή στην Α΄ Πειραιώς θα είναι τόσο ασφυκτική (γιατί οι σπάγκοι του Περισσού δεν αφήνουν ούτε λεπτό του ευρώ να τους ξεφύγει…), που δεν πρόκειται να εκλεγεί η Διγενή και προβλέπουμε να κλαίει με μαύρο δάκρυ για τη χαμένη ευκαιρία τη νύχτα της 7ης Ιουλίου!  

(ΥΓ): Α ρε συντρόφια, τι θα τα κάνετε τα δισεκατομμύρια; Μαζί σας θα τα πάρετε;