ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ ΜΑΣ

Άρθρο στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή»

Τα όσα συνέβησαν, μετά την εκλογική αναμέτρηση, δείχνουν πέρα από την ανακατάταξη του πολιτικού χάρτη, την κατάρρευση του αφηγήματος της νεοαριστεράς. Η καταστροφική διακυβέρνηση των συνιστωσών, κατάφερε σε τέσσερα χρόνια, να διαλύσει τις εργασιακές δομές, να αναγάγει σε επίτευγμα τις ελαστικές μορφές εργασίας και να κάνει ένα υπέροχο δώρο στη δήθεν πατριωτική ΝΔ, η οποία βρήκε έτοιμο το έδαφος για την εφαρμογή ενός στυγνού νεοφιλελεύθερου μοντέλου οικονομικής διαχείρισης.

Αποτελεί όμως τραγική διαπίστωση πως ένα κομμάτι του εκλογικού σώματος της τάξης του 20%, εμπιστεύτηκε τους νεοαριστερούς ολετήρες στην καρδιά της Μακεδονίας. Η επιλογή αυτή αποδεικνύει πως υπάρχουν άνθρωποι ανάμεσα μας που δεν έχουν αντιληφθεί το παραμικρό και το χειρότερο από όλα, πως έχουν τη δύναμη με την ψήφο τους να διαμορφώνουν καταστάσεις που απειλούν τα εθνικά μας ζητήματα.

Η ΝΔ των «μακεδονομάχων» ήδη δίνει τα διαπιστευτήρια της σε ξένους παράγοντες για την αποδοχή της συμφωνίας των Πρεσπών ως τετελεσμένο γεγονός, ενώ την ίδια στιγμή τρίβει τα χέρια της για την άνοδο του φαντασμένου Βελόπουλου και την προοπτική της μελλοντικής τους συνεργασίας. Η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τους βουλιμικούς για εξουσία ΠΑΣόκους, ίσως δώσει έναν κυβερνητικό συνασπισμό απείρου κάλους.

Στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση αποδείχτηκε πως υπήρξε μια μικρή μείωση της απήχησης των θέσεων μας στο εκλογικό σώμα. Δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάει κανείς υπό ποιες συνθήκες διεξάγεται ο πολιτικός Αγώνας του Λαϊκού Συνδέσμου τα τελευταία 6 χρόνια. Η ανασυγκρότηση των δυνάμεων μας, η σταθεροποίηση του μετώπου, η τελική αντεπίθεση και ανακατάληψη του λεγόμενου Πατριωτικού χώρου είναι υπόθεση όλων μας. Οι όποιες φυγόκεντρες δυνάμεις εγκαταλείπουν το Κίνημα με κάθε είδους πιθανή και απίθανη δικαιολογία, θα κριθούν και η συμβολή τους στην επικράτηση των φαύλων θα είναι μεγάλη.

Το πανεθνικό κάλεσμα του Λαϊκού Συνδέσμου, προς κάθε συνειδητοποιημένο Εθνικιστή και Πατριώτη, είναι πρώτα από όλα κάλεσμα συμμετοχής σε έναν τιτάνιο Αγώνα. Η συμμετοχή προϋποθέτει πειθαρχεία, σεβασμό στην ιστορία του Κινήματος, κατανόηση της πολιτικής πραγματικότητας, πίστη, γνώση και ανιδιοτελή προσφορά σε όλα τα επίπεδα.

Ο πολλαπλασιασμός υγειών δυνάμεων μέσα στις τάξεις μας είναι θεμιτός, όμως στην περίπτωση που οι δυνάμεις αυτές δουν μόνο μια σημαία ευκαιρίας τότε να είναι σίγουρες πως ο οργανισμός θα τις αποβάλει ως μη συμβατό μόσχευμα.

Το κάλεσμα για στήριξη στον Λαϊκό Σύνδεσμό στις επερχόμενες εκλογές, ως το μοναδικό Κίνημα που έχει αποδείξει πως μπορεί να αντισταθεί, είναι μονόδρομος. Είναι επιτακτική η ανάγκη δυναμικής παρουσίας στα πολιτικά δρώμενα ώστε να αποτελέσει, την επόμενη κρίσιμη τετραετία, τον κυματοθραύστη κάθε προσπάθειας επιβουλής και νομοθέτησης αντεθνικών σχεδίων. Σε κάθε άλλη περίπτωση, είναι βέβαιο πως σκοτεινές δυνάμεις θα επιβάλουν τα σχέδια τους με τον ύπουλο τρόπο που γνωρίζουν. Το διακύβευμα λοιπόν είναι να μην γίνουμε με τις επιλογές μας οι χειρότεροι εχθροί του εαυτού μας, γιατί η φύση απεχθάνεται το κενό.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΛΙΟΚΟΣ