ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΤΑ ΜΜΕ ΚΡΥΒΟΥΝ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ;

Γράφει ο Αντίοχος

Ένα από τα στοιχεία της χθεσινής δημοσκόπησης της Metron Analysis ήταν ως συνήθως και οι δημοτικότητες των πολιτικών αρχηγών.

Ωστόσο, το σύνολο των ΜΜΕ που δημοσιεύουν τα αναλυτικά στοιχεία της δημοσκόπησης, ενώ παραθέτουν όλες τις ειδικές κάρτες του καναλιού με τα στοιχεία, παραλείπουν μία: αυτή της δημοτικότητας των πολιτικών αρχηγών.

Έτσι, στο χωρίς την σχετική κάρτα κείμενο, αναφέρονταν τα εξής:   

Δημοτικότητες αρχηγών:

Μητσοτάκης 46%

Κουτσούμπας 35%

Τσίπρας 34%

Βαρουφάκης 34%

Γεννηματά 34%

Λεβέντης 28%

Κάπου εκεί σταματούν οι δημοτικότητες…

Κάτι λείπει, κάτι λείπει… Λείπει η δημοτικότητα του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής. Γιατί άραγε;

Μετά κόπων και βασάνων βρήκαμε την σχετική κάρτα, από την οποία προκύπτει ότι οι θετικές γνώμες για τον Αρχηγό της Χρυσής Αυγής είναι 10%, ποσοστό διπλάσιο και πλέον από το φερόμενο ως ποσοστό του κόμματος (4,7%). Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι διαχρονικά το ποσοστό δημοτικότητας του Αρχηγού της Χρυσής Αυγής σ’ όλες τις δημοσκοπήσεις κυμαινόταν πάντα γύρω στο 10%, οπότε δεν υπάρχει διαφοροποίηση με το παρελθόν.

Ας δεχθούμε ως αληθές το ποσοστό αυτό, παρότι είναι γνωστή η συνήθεια των εταίρων δημοσκοπήσεων να πετσοκόβουν οποιοδήποτε ποσοστό έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή. Γιατί άραγε το κρύβουν τα ΜΜΕ;

Μήπως για να ενισχύσουν την φημολογία που καλλιεργούν  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης λυσσασμένοι εχθροί του Κινήματος –οι οποίοι όμως παρουσιάζονται ως… φίλοι και πολλές φορές και ως… ψηφοφόροι του, πάντοτε ανωνύμως ή με… καλλιτεχνικά ψευδώνυμα- ότι δήθεν ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής έχει πλέον χαμηλή δημοτικότητα, ότι είναι «υπό αμφισβήτηση» κ.τ.λ.;