ΜΑ ΑΦΟΥ ΡΕ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ… ΦΙΛΟΛΑΪΚΟΙ ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ, ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ «ΜΑΥΡΙΣΕ» Ο ΛΑΟΣ;

Όπως είναι γνωστό, το ΚΚΕ συνετρίβη στον Β΄ Γύρο των δημοτικών εκλογών, κερδίζοντας μόλις έναν δήμο από τους πέντε που είχε. Αλλά, αντί να κάνουν την αυτοκριτική τους τα συντρόφια (όπως τα δίδαξε ο «πατερούλης» τους), για το τι έφταιξε που ο λαός «μαύρισε» τους εκλεκτούς τους, περιέγραψαν τους κουκουέδικους δήμους ως νέους… «σοσιαλιστικούς παραδείσους», όπου όλα ήταν… δωρεάν για τους δημότες. Πάρτε μια γεύση:

«Σ’ ένα δήμο που τον «είχε» το ΚΚΕ, ίσχυαν ορισμένα πράγματα που το ΚΚΕ θεωρεί αυτονόητα, μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με τους άλλους δήμους. Οι δημότες πληρώναμε χαμηλότερα δημοτικά τέλη, κατασχέσεις για χρέη δεν υφίσταντο, οι ανάγκες των παιδιών μας σε παιδικούς σταθμούς καλύπτονταν στο 100%, τροφεία δεν πληρώναμε, οι παρεχόμενες υπηρεσίες πολιτισμού και αθλητισμού ήταν δωρεάν. Λειτουργούσαν τμήματα χορού, μουσικής, ζωγραφικής, χειροτεχνίας, ακόμη και δραματική σχολή. Οι δημοτικές βιβλιοθήκες επαναλειτούργησαν και εμπλουτίστηκαν, άλλες δημιουργήθηκαν, τα άπορα παιδιά σιτίζονταν, λαμβανόταν πρόνοια για τους άνεργους, τους πάσχοντες και τους γέροντες. Παρεχόταν δωρεάν στήριξη στους μαθητές μέσα από λαϊκά φροντιστήρια. Τα σχολεία επισκευάζονταν, παραδόθηκαν νέα και δεν ξεπάγιαζαν οι μαθητές μας το χειμώνα από έλλειψη πετρελαίου θέρμανσης, φαινόμενο σύνηθες στους «άλλους» δήμους. Πολλές υπηρεσίες του δήμου, που σε προηγούμενες εποχές είχαν ιδιωτικοποιηθεί, υπό τον κομμουνιστή δήμαρχο γίνονταν πάλι δημοτικές. Θα αντιλαμβάνεστε ασφαλώς, ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία, από μέσο προσπορισμού κέρδους κάποιου – ας τον πούμε κόσμια ιδιώτη και με όποια ποιότητα προσφερόταν, γινόταν δημοτική και με αρκετά μικρότερο κόστος, μιας που αφαιρούνταν το κέρδος του… ιδιώτη και αναβαθμισμένη ποιότητα.

Πολλοί εργαζόμενοι του δήμου (και των άλλων δήμων), ίσως και πάνω απ’ το 40% ήταν εξαμηνίτες. Ανήκαν σε εκείνες τις… τυχερές ομάδες πληθυσμού που εργάζονται έξι μήνες και «κύριος οίδε» έπειτα τι κάνουν. Είναι, ελπίζω, σαφές πως με τους εξαμηνίτες, σε καμία περίπτωση δεν καλύπτει ο δήμος τις ανάγκες του και κατ’ επέκταση τις ανάγκες των δημοτών του, διότι συμφωνούμε πως αυτές είναι δωδεκάμηνες. Η κομμουνιστική διοίκηση του δήμου, βλέποντας το εμφανώς παράλογο της όλης κατάστασης και ούσα αποφασισμένη να επιτελέσει συγκεκριμένο έργο παροχής υπηρεσιών και ελάφρυνσης των δημοτών, προχώρησε στη μονιμοποίηση όσων περισσότερων μπορούσε και πάντα κόντρα στη γενική κυβερνητική πολιτική. Η οποία, μιας και κάθε άλλο παρά κομμουνιστική είναι, δεν έχει τέτοιες ευαισθησίες και ανάλογη πολιτική για τον εργαζόμενο λαό. Εγκαταλελειμμένες εκτάσεις ή άλλες που είχαν αφεθεί στην εκμετάλλευση μεγαλοκαρχαριών και απατεώνων, κερδίζονταν χωρίς κόστος, γίνονταν πάρκα που τα χαίρονται σήμερα οι δημότες. Κτίρια ετοιμόρροπα αναστηλώνονταν, επισκευάζονταν και δίνονταν στους δημότες για συλλογική χρήση.

Οι δημοτικοί υπάλληλοι λάμβαναν το επίδομα των 174 ευρώ και τους 13ο και 14ο μισθούς.

Κι όλα αυτά, στον συγκεκριμένο δήμο, με τον κομμουνιστή δήμαρχο. Σε πλήρη «παραφωνία» με τους γύρω δήμους και σε απόλυτη αντίθεση με την κυβερνητική πολιτική. Επί πλέον, ο κομμουνιστής δήμαρχος ήταν συμπαραστάτης στις αγωνίες, στα προβλήματα, στους αγώνες του λαού της πόλης του».

Μα καλά ρε συντρόφια, αφού ήταν τόσο… φλολαϊκοί οι δήμαρχοί σας, γιατί άραγε οι δημότες τους δεν το εκτίμησαν και τους «μαύρισαν»; Μήπως είναι… μαζοχιστές ή μήπως πουλάτε αβέρτα παραμύθι;