ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ

Μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στην οποία συμμετείχαν 120.000 Τσέχοι, κατά του αρχικλεφταρά προέδρου της Χώρας Αντρέι Μπάμπις, διοργανώθηκε στην Πλατεία Βέντσεσλας της Πράγας.  

Ο δισεκατομμυριούχος Μπάμπις, που εμφανίστηκε ως… κομήτης στην πολιτική ζωή της Τσεχίας κι έγινε πρόεδρος χάρη στο χρήμα που σκόρπισε δεξιά κι αριστερά (κυρίως αριστερά!), θεωρείται ύποπτος για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων και βρίσκεται σε θέση σύγκρουσης συμφερόντων, σύμφωνα με σχέδιο έκθεσης ελέγχου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σύμφωνα με το έγγραφο, αποσπάσματα του οποίου δημοσίευσαν τα ΜΜΕ της Τσεχίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θεωρεί τον Μπάμπις ύποπτο για οικονομική απάτη με ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και εκτιμά ότι συνεχίζει να βγάζει μεγάλα κέρδη από την εταιρία holding Agrofert που είχε ιδρύσει και από την οποία αποχώρισε εικονικά το 2017, μέσω καταπιστευματικών ταµείων που εποπτεύονταν μεταξύ άλλων από τη σύζυγό του.

Τα λεφτά που έφαγε ο αρχικλεφταράς Μπάμπις υπολογίζονται σε 17,4 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απαιτεί να επιστραφούν.

Σημειωτέων, ότι η κυβέρνηση του αρχικλεφταρά ολιγάρχη Μπάμπις στηρίζεται από τον «Κουτσούμπα» της Τσεχίας, με τον οποίο προφανώς τρώνε μαζί τα κλεμμένα!