ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ: «ΠΟΤΕ ΒΟΡΕΙΑ – ΜΟΝΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» ΦΩΝΑΖΑΝ ΣΕ ΥΠΟΔΟΧΗ ΟΜΑΔΑΣ! ΒΙΝΤΕΟ

Λίγες ημέρες πριν κλείσει ένας χρόνος από την υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών οι σκοπιανοί γίνονται ολοένα και περισσότερο προκλητικοί, και σε κάθε ευκαιρία δηλώνουν πόσο «μακεδόνες» είναι.

Έτσι λοιπόν, σε συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών και της αλλαγής της συνταγματικής ονομασίας των Σκοπίων, εξελίχθηκε η υποδοχή των παικτών της ομάδας χάντμπολ «Βαρντάρ», που ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Στη μεγάλη υποδοχή που τους επιφυλάχθηκε την Δευτέρα, από χιλιάδες οπαδούς της ομάδας στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων, κυριάρχησαν συνθήματα όχι μόνο κατά των Πρεσπών αλλά και της αλβανικής κοινότητας της χώρας.

Το «Ποτέ «Βόρεια – Μόνο Μακεδονία» κυριάρχησε ανάμεσα στο πλήθος, που κρατούσε στα χέρια και κυμάτιζε τις κόκκινες σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας. Τα συνθήματα του κόσμου, ακολούθησαν οι δηλώσεις παικτών της Βαρντάρ στην εξέδρα της υποδοχής, που υπερτόνιζαν πως η ονομασία της χώρας είναι «Μακεδονία» και όχι «Βόρεια Μακεδονία».

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις του αρχηγού της «Βαρντάρ» σε ΜΜΕ των Σκοπίων, πως η ομάδα δεν είναι της «Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας», όπως έγραφαν τα ξένα μέσα της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», δίνοντας έτσι το έναυσμα για πολιτικοποίηση του γεγονότος.

Δεν είναι η πρώτη και προφανώς ούτε η τελευταία φορά που οι σκοπιανοί προκαλούν με την συμπεριφορά τους. 

Το είχαμε επισημάνει στην σελίδα μας από την πρώτη στιγμή και η επισήμανσή μας αυτή δικαιώνεται κάθε μέρα, ότι το σύνθετο όνομα «Βόρεια Μακεδονία» θα είναι για τα… καρτελάκια των εκπροσώπων των Σκοπίων στους διεθνείς οργανισμούς, κι ότι σε όλες τις άλλες περιπτώσεις θα θέλουν να χρησιμοποιούν το σκέτο «Μακεδονία»!

Η υπογραφή της προδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών από τον Τσίπρα, αλλά και η δέσμευση από τον Μητσοτάκη για εφαρμογή της δίνουν χώρο στους σκοπιανούς για συνεχείς διεκδικήσεις.

Μόνη λύση, η εθνική κυβέρνηση Χρυσής Αυγής, για να πεταχτεί το προδοτικό παλιόχαρτο των Πρεσπών στα σκουπίδια και να το βουλώσουν επιτέλους οι ψευτομακεδόνες!

Κορίνα Πενέση