ΑΝΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΟΙ ΟΙ ΜΑΡΞΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΤΗΣ ΧΑ: ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΗ, ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΙ ΕΧΟΥΝ ΥΨΗΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ

Μπορεί οι μαρξιστές να πανηγύρισαν έξαλλα σε πρώτη φάση την πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής, νομίζοντας πως ησύχασαν από τον μεγάλο τους βραχνά, αλλά τώρα που το… ξανασκέπτονται, διαπιστώνουν ότι… δεν τους βγαίνει.

Αφενός μεν γιατί η πτώση των ποσοστών ήταν δυσανάλογα μικρή με τις συνεχείς διώξεις και τους αποκλεισμούς και το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα κράτησε το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών του και αφετέρου, λόγω του υψηλότατου ποσοστού του στην νεολαία, που δείχνει πως υπάρχει μέλλον.

Δείτε μια χαρακτηριστική ανάλυση του εκλογικού αποτελέσματος της Χρυσής Αυγής από έναν μαρξιστή, υπό τον… βουκολικό τίτλο: «Τι έχουν τα έρμα και ψηφίζουν Χρυσή Αυγή;»:

«… Βασικότερο από το φαντεζί ερώτημα «ποιο κόμμα είναι πρώτο» ήταν το «τι γίνεται με τη Χρυσή Αυγή». Η πτώση του ποσοστού της πρέπει να μας δίνει μικρή μόνο ικανοποίηση. Και αυτό γιατί πρώτον η πτώση ήταν μικρή για ένα κόμμα που είναι ημι-παράνομο και υπό δικαστική δίωξη με τον αρχηγό του να μπαινοβγαίνει στη φυλακή και αρκετά μέλη του υπόδικα. Δεύτερον γιατί δείχνει, ακόμη και σε αυτές τις συνθήκες να κρατά έναν συμπαγή πυρήνα ψηφοφόρων 4-5% που έχουν πολύ καλά καταλάβει τι είναι και τι πιστεύει η Χρυσή Αυγή και θέλουν να την δουν να ενισχύεται. Το 13% που, σύμφωνα με τα exit polls παίρνει η Χρυσή Αυγή στις ηλικίες 17-24 είναι εξάλλου μια ηχηρή υπενθύμιση για όσους φάνηκαν πρόθυμοι να επαναπαυθούν στην υποχώρηση του ποσοστού. Λέει επίσης αρκετά για το πολιτικό μέλλον, μια που οι άνθρωποι αυτοί, το ποσοστό αυτό, έχει μπροστά του δεκαετίες ολόκληρες να ψηφίζει, και ξεκίνησε να το κάνει πιστεύοντας ότι κάτι τύποι με τατουάζ τον αγκυλωτό σταυρό αποτελούν την καλύτερη επιλογή…».

Αυτά, για όσους –καλοπροαίρετους κατά τα άλλα- πατριώτες τα βλέπουν όλα… μαύρα και απογοητεύονται. Κι αν κάποιοι έφυγαν από τις τάξεις μας παρασυρμένοι από την πόλωση, στις προσεχείς εκλογές θα επιστρέψουν και το Κίνημα θα γίνει ακόμα πιο ισχυρό απ’ ότι ήταν πριν και θα συντρίψει τους εχθρούς του Έθνους!