ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ: ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΗΣ – ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

Το μήνυμα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παραδώσει την Ελλάδα στους εχθρούς της - Όλοι στον Αγώνα!

Μάιος του έτους 1453 και η πράσινη σημαία του Ισλάμ κυματίζει έξω από τα τείχη της Βασιλεύουσας. Ο Αυτοκράτορας, Κωνσταντίνος Παλαιολόγος Δραγάσης, δέχεται τον πρέσβη του Μωάμεθ Β’, ο οποίος του φέρνει ένα τελεσίγραφο. Ζητούσε την παράδοση της πόλης με την υπόσχεση να επιτρέψει στον Αυτοκράτορα και σε όσους το επιθυμούσαν να φύγουν με τα υπάρχοντά τους. Επίσης, θα αναγνώριζε τον Κωνσταντίνο ως ηγεμόνα της Πελοποννήσου.

Η ιστορία βρισκόταν σε πλήρη επανάληψη, θυμίζοντας έντονα εκείνες τις καλοκαιρινές ημέρες του 480 π.Χ. όταν οι απεσταλμένοι του Πέρση Αυτοκράτορα έπεμψαν τελεσίγραφο στον Λεωνίδα, με αντάλλαγμα να το αναγορεύσουν σε αρχιστράτηγο. Αντικειμενικά μιλώντας, ο Λεωνίδας δεν είχε ελπίδες, υπερασπιζόμενος το στενό των Θερμοπυλών με ελάχιστους, σε ποσότητα μόνο, άνδρες, έναντι των ασιατικών ορδών που έστεκαν ενώπιόν του.

Αντίστοιχα, η κατάσταση στην πολιορκία της Πόλεως δεν ήταν καλύτερα,αφού στην έναρξή της μόνο το τάγμα των γενίτσαρων υπερτερούσε αριθμητικά του συνόλου των αμυνομένων, συμπεριλαμβανομένων των κατάφρακτων που είχαν σπεύσει στο πλευρό του Αυτοκράτορος. Το πρωτόγνωρο, για την εποχή, πυροβολικό των τούρκων, καθώς και η υπεροπλία τους σε ναυτικές δυνάμεις, καθιστούσαν σαφές ότι ακόμα και ο χρόνος ήταν αντίπαλος των υπερασπιστών.

Την ώρα της απόδοσης του τελεσιγράφου ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος έχει πλήρη συναίσθηση της καταστάσεως, του επαπειλούμενου φυσικού θανάτου του και του γεγονότος ότι ο αγώνας αυτού και των συμπολεμιστών του είναι, ουσιαστικά, ανέλπιδος. Παρόλα αυτά, κόντρα σε κάθε λογική και στο ένστικτο της αυτοσυντήρησης, έδωσε την απάντηση που τον αναγόρευσε στο Πάνθεον των Ηρώων του Ελληνισμού, μαζί με τον Λεωνίδα και εκατομμύρια άλλους.

«Τὸ δὲ τὴν πόλιν σοὶ δοῦναι οὔτ’ ἐμὸν ἐστίν οὔτ’ ἄλλου τῶν κατοικούντων ἐν ταύτῃ· κοινῇ γὰρ γνώμῃ πάντες αὐτοπροαιρέτως άποθανοῦμεν καὶ οὐ φεισόμεθα τῆς ζωῆς ἡμῶν.»

 «Το να σου (παρα)δώσω όμως την πόλη ούτε σε εμένα επαφίεται ούτε σε άλλον από τους κατοίκους της· διότι με κοινή απόφαση οι πάντες θα αποθάνουμε αυτοπροαίρετα και δεν θα υπολογίσουμε τη ζωή μας.»

Σήμερα, εν έτει 2019, η Ελλάς βρίσκεται προ μίας νέας Αλώσεως. Χρόνια τώρα, με την ανοχή των προδοτικών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας, οι πόλεις της χώρας έχουν γεμίσει με εκατομμύρια λαθρομεταναστών. Μάλιστα, τα προαναφερθέντα κόμματα φρόντισαν με εξαιρετική σπουδή, έτσι ώστε να ποινικοποιηθεί ακόμα και η αντίθετη άποψη από αυτή την πολιτική. Ο Σύριζα και οι Ανέλ συνεχίζουν αυτή την πολιτική με εκατομμύρια λαθρομετανάστες να κατακλύζουν την επικράτεια.

Η πράσινη σημαία του Ισλάμ για άλλη μία φορά απειλεί την Πατρίδα μας. Δεν είναι μονάχα στην Θράκη, όπου οι πράκτορες της Άγκυρας δρουν ανεξέλεγκτα, φτάνοντας μέχρι του σημείου να κάνουν λόγο για δημοψήφισμα. Πλέον η Τουρκία εγείρει ανοιχτά θέμα αμφισβήτησης ελληνικών εδαφών και οι παραβιάσεις της είναι πολυάριθμες καθημερινά. 

Είναι, λοιπόν, πολύ επίκαιρο το μήνυμα που εξακοντίζει μέσα από του αιώνες, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος. Η πολιτεία δεν ανήκει, ούτε στον Τσίπρα, ούτε στον Σαμαρά, ούτε στον Καμμένο για να την παραδώσουν στους κατακτητές. Η αρμοδιότητα παράδοσης της πόλεως δεν ανήκει σε κανέναν. Το μόνο καθήκον που έχουν οι Έλληνες πολίτες και η εκάστοτε κυβέρνησή τους είναι να παραδώσουν στα παιδιά μας μία Πατρίδα καλύτερη από αυτήν που οι ίδιοι παρέλαβαν από τους γονείς τους.

Δυστυχώς, ο μόνος πολιτικός σχηματισμός που έχει αντιληφθεί το ιστορικό καθήκον απέναντι στους αιώνιους κριτές των πάντων, κατά Κωστή Παλαμά, είναι η Χρυσή Αυγή. Πιστοί στα Εθνικά Ιδεώδη τιμούμε την Μνήμη των Προγόνων μας και ιδιαίτερα των ηρωικών κορυφογραμμών, όπως ο Λεωνίδας, ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, ο Κολοκοτρώνης και πολλοί άλλοι. Τους τιμούμε ουσιαστικά και όχι τυπικά, αντιλαμβανόμενοι ότι η Τιμή κι η Μνήμη στους Ήρωες του Έθνους είναι ουσιαστικά όρκος για να συνεχίσουμε να είμαστε «λαμπρών προγόνων ιχνηλάτες».

Κώστας Αλεξανδράκης

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-mhnuma-tou-kwnstantinou-palaiologou-kaneis-den-echei-to-dikaiwma-na-para#ixzz5pFmCeFfu