ΚΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΒΡΟΥΜΕ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ;

Το Κίνημα έχει φροντίσει να υπάρχουν ψηφοδέλτια σε όλα τα εκλογικά τμήματα, κι έχει ήδη διοχετεύσει χιλιάδες ψηφοδέλτια στους φίλους. Ωστόσο, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο απόκρυψης των ψηφοδελτίων, από τους εγκάθετους του καθεστώτος και τους τσάτσους τους. Τι κάνουμε σε τέτοια περίπτωση;

Σήμερα, με αφορμή την έλλειψη ψηφοδελτίων κάποιου κόμματος στο εκλογικό τμήμα του ελληνικού προξενείου του Λονδίνου (οι Έλληνες στις χώρες της Ε.Ε. ψηφίζουν σήμερα…), το υπουργείο Εσωτερικών δημοσιοποίησε επίσημο έγγραφό του, με το οποίο διευκρινίζει ότι αν ψηφοφόρος δεν βρει –για οποιονδήποτε λόγο- το ψηφοδέλτιο του κόμματος που θέλει να ψηφίσει, έχει το δικαίωμα να αναφέρει στον δικαστικό αντιπρόσωπο το πρόβλημα (χωρίς να αναφέρει ποιου κόμματος είναι το ψηφοδέλτιο που δεν βρίσκει – λόγω της μυστικότητας της ψηφοφορίας…), να λάβει λευκό ψηφοδέλτιο, να πάει στο παραβάν και να συμπληρώσει χειρόγραφα το όνομα του κόμματος που θέλει να ψηφίσει. Το ψηφοδέλτιο αυτό θεωρείται έγκυρο.

Και σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να ενημερώνεται το συντομότερο δυνατόν το Κίνημα (στο τηλεφωνικό του κέντρο ή στα τηλέφωνα των τοπικών του οργανώσεων) για τυχόν ελλείψεις, ώστε να επιλαμβάνονται άμεσα οι κατά τόπους υπεύθυνοι.