ΑΧ ΚΑΛΕ, ΝΑΥΤΗΣ! AMAN-AMAN, Ο ΑΡΗΣ ΣΠΗΛΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΚΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ… ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ!

Βροντάει η… Μύκονος, αστράφτει το Κολωνάκι, ο Τσίπρας κάνει πόλεμο με… ναύτες παλικάρια!

Στο… κότερο του ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος ν’ ανέβει (στη φωτογραφία που παραθέτουμε, το ναυτάκι το ζουμπουρλούδικο κάνει… δοκιμαστικά!) ο διαβόητος Ρούλης – Αρούλης Σπηλιωτόπουλος, αστέρας των κυβερνήσεων του… κουρασμένου Α΄ (Καραμανλή)!

Ο οποίος, έτσι στο ξαφνικό κι ενώ είχε χαθεί προ πολλού από την πολιτική πιάτσα, έδωσε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ (ΣΥΡΙΖΑ ολέ!), για το διακύβευμα των ευρωεκλογών της ερχόμενης Κυριακής και τάχθηκε κατά του «φασισμού», αλλά –όλως περιέργως!- και κατά των… πισωγυρισμάτων: «Πρέπει να αντιτάξουμε όλες και όλοι τον δικό μας εαυτό στο να μην πισωγυρίσει η Ευρώπη σε άκρα και σε ακρότητες και κάποια στιγμή να αντισταθούμε στη μεγαλύτερη γάγγραινα του πολιτικού συστήματος, η οποία κρύβει τη μεγαλύτερη απειλή για τη δημοκρατία, που είναι ο λαϊκισμός».

Ερωτηθείς δε αν τον αφορά το προσκλητήριο που απηύθυνε ο ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση ευρέως προοδευτικού μετώπου απέναντι «στην άνοδο της ακροδεξιάς», ο Ρούλης – Αρούλης δήλωσε… παρούσα: «Προφανώς. Τον οιονδήποτε συμμετέχει στην εκλογική διαδικασία τον αφορά αυτό το ζήτημα. Γιατί, όποιος συμμετέχει σε μια διαδικασία, συμμετέχει με ένα πρόσημο προσήλωσης στο λεγόμενο δημοκρατικό τόξο των δυνάμεων. Αν λοιπόν το πρόσωπό του είναι δημοκρατικό, ένα τέτοιο προσκλητήριο τον αφορά, γιατί αντιλαμβάνεται ότι η ιστορία δεν μπορεί να επαναληφθεί με όρους μεσοπολέμου. Διότι αν επαναλάβουμε τα ίδια σφάλματα, τα οποία βλέπουμε μετά την πτώση της Βαϊμάρης -πολλά τέτοια φαινόμενα έχουμε ζήσει σε αυτή την Ευρώπη και με άλλες αφορμές- η ιστορία θα είναι φάρσα».

(ΥΓ): Κουίζ για δυνατούς λύτες: Από τον Άρη Βελουχιώτη στον Άρη Σπηλιωτόπουλο; Κι όμως, δεν είναι… μακρύς ο δρόμος! Υπάρχουν κοινά σημεία μεταξύ των δύο ανδρών και ο ευρών αυτά, κερδίζει τρία κιλά… λουκουμόσκονη!