ΟΥΑΟΥ! Ο «ΚΗΠΟΥΡΟΣ» ΤΟΥ JEFFREY ΑΠΕΙΛΕΙ ΜΕ ΟΡΟΥΣ… ΚΗΠΟΥΡΙΚΗΣ: ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΩ ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΡΙΖΩΣΩ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Την περίοδο της μνημονιακής διακυβέρνησης της χώρας από τον Jeffrey, έγιναν υπουργοί κάποια μέχρι τότε άγνωστα πρόσωπα στην πολιτική ζωή της χώρας, που είχαν στενές σχέσεις με τον Jeffrey. Αυτοί οι ουρανοκατέβατοι ονομάστηκαν… «κηπουροί».

Ο όρος προήλθε από ρήση της δεκαετίας του ’50, πως «ο βασιλεύς μπορεί να ορίσει πρωθυπουργό ακόμα και τον κηπουρό του».

Ένας εξ’ αυτών ήταν και ο Παύλος Γερουλάνος, αριστοκρατικής καταγωγής (ουάου!), ο οποίος εισήλθε από το πουθενά στην πολιτική με διορισμό του, μέσω του ψηφοδελτίου Επικρατείας κι αμέσως μετά έγινε υπουργός Πολιτισμού.

Μετά το τέλος του παπανδρεϊσμού, ο λεγάμενος χάθηκε για λίγα χρόνια, λόγω της λαϊκής κατακραυγής, αλλά επανεμφανίστηκε τελευταία ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, με το κόμμα των κλεφτών και των απατεώνων που εμφανίζεται διαρκώς με διαφορετικά ονόματα (ΠΑΣΟΚ, Ελιά, Δημοκρατική Συμπαράταξη και εσχάτως ΚΙΝΑΛ), όπως οι κακούργοι.

Προσφάτως, λοιπόν, αυτός ο… φιόγκος παρουσίασε σε σύναξη της κλεφτουριάς το πρόγραμμα του συνδυασμού του και απείλησε την Χρυσή Αυγή με όρους… κηπουρικής:

«Κάποιοι ξέχασαν την πραγματική δύναμη της δημοκρατίας. Τους τη θυμίζουμε. Μας άφησαν ο καθένας μας να παλεύει μόνος του. Το κενό έσπευσε να καλύψει μια εγκληματική οργάνωση, η Χρυσή Αυγή. Δεν θα ησυχάσω αν δεν την ξεριζώσω από τις γειτονιές της Αθήνας…».

Με το μαλακό όμως, να μη φύγει κάνας πόντος από το… καλτσόν! Έτσι, φιόγκο;