ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΝΥΧΤΑ, Η ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΟΥ ΑΝΩΤΑΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΡΑΜΑ ΕΝΟΣ… ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗ ΚΑΙ ΤΟΥ’ ΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ

Το ίδιο «έργο» που παίζεται κάθε φορά μετά την καταραμένη μεταπολίτευση, όταν κομμουνιστής τρομοκράτης έχει κάποιο αίτημα από το… αστικό κράτος, είδαμε και στην περίπτωση του δολοφόνου και αρχιπράκτορα της ΚΥΠ και της ΣΙΑ (όπως τον χαρακτηρίζει ο Αλ. Γιωτόπουλος…), Κουφοντίνα.

Στην αρχή, ο… επαναστάτης ανακοινώνει ότι κάνει «απεργία πείνας». Στα ψέματα, βεβαίως. Εν συνεχεία, τα παρακρατικά συντρόφια παίρνουν τη σκυτάλη, κι αρχίζουν και σπάνε, σε ένδειξη «συμπαράστασης» και «αλληλεγγύης» προς τον «όμηρο του κράτους». Έπεται η μεταφορά του «απεργού πείνας» σε νοσοκομείο με μιλημένους γιατρούς, που βεβαιώνουν πως είναι περίπου… ετοιμοθάνατος. Και στο σημείο αυτό, παρεμβαίνει κάποιος υπερκρατικός φορέας και ο… επαναστάτης παίρνει αυτό που θέλει!

Μέσα στη νύχτα, λοιπόν, για να δοθεί δραματικός τόνος στην υπόθεση, η εισαγγελέας του ανώτατου αστικού κράτους -του Αρείου Πάγου- «συγκινήθηκε» από το δράμα του αμετανόητου καθάρματος που έστειλε στον άλλο κόσμο 11 ανθρώπους και το καυχιέται κιόλας, κι  άσκησε κατεπείγουσα αναίρεση στο βούλευμα για την απόρριψη του αιτήματος του για την 7η κατά σειρά άδεια, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο, ώστε να του χορηγηθεί, καθώς απεφάνθη πως «και οι ισοβίτες δικαιούνται άδεια». Λες και πρόκειται για τον πάσα έναν ισοβίτη!