ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΜΑΣ! ΆΡΘΡΟ ΤΟΥ Ν.Γ. ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ

Το πολιτικό κατεστημένο είναι η δυστυχία μας! Άρθρο του Ν. Γ. Μιχαλολιάκου

Από την ομιλία στην Βουλή την Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

«…Ήρθε η κυρία Γεννηματά και μίλησε για τα κόμματα που ταλαιπώρησαν τον ελληνικό λαό, εκπροσωπώντας το κόμμα που κυβέρνησε τα περισσότερα χρόνια τις τελευταίες δεκαετίες, το ΠΑΣΟΚ. Μιας και ήρθε και το ζήτημα του κότερου στην όλη σημερινή συνεδρίαση, ας θυμηθούμε τα κότερα του μακαρίτη Ανδρέα Παπανδρέου –απευθύνεται αυτό στην κυρία Γεννηματά- το κότερο του 1989, του Σωκράτη Κόκκαλη, που σήμερα ο γιος του είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, το κότερο του Ποταμιάνου το 1995. Σε όλα του ο ΣΥΡΙΖΑ εξελίσσεται στο νέο ΠΑΣΟΚ. 

Και θυμηθείτε οι παλαιότεροι όταν είχε ξεσπάσει όλη εκείνη η ιστορία, η υπόθεση με τη βίλα του Ανδρέα Παπανδρέου, που έβγαινε ο μακαρίτης ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος και έλεγε «για ένα παλιόσπιτο δεν θα διαλύσουμε το κόμμα». Και βγαίνουν τώρα οι Συριζαίοι και λένε «για ένα παλιοκότερο δεν θα διαλύσουμε το κόμμα». Σε όλα ΠΑΣΟΚ! Γνήσια συνέχεια του ΠΑΣΟΚ.” 

Το «αθώο» ΠΑΣΟΚ!

“Είναι πραγματικά να λυπάται κανείς για την πολιτική ζωή. Είναι, όμως, τουλάχιστον θρασύ και κυνικό να λέει «λυπάμαι» η κ. Γεννηματά, η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, του πιο διεφθαρμένου κόμματος που πέρασε από την ελληνική πολιτική ζωή και που ακόμη και σήμερα χρωστάει 200 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες. Λυπάται -λέει- το ΠΑΣΟΚ και κατήγγειλε τόσο το ΣΥΡΙΖΑ όσο και τη ΝΔ ότι προσπαθούν να κρύψουν τις ομοιότητές τους. Πράγματι! Και τα δύο, όμως, ομοιάζουν με ένα τρίτο. Και αυτό το τρίτο δεν είναι άλλο από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήρθε να μας πει ότι είναι αθώο για όλα. 

Μα καλά, η προηγούμενη κυβέρνηση δεν ήταν κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, δεν ήταν συγκυβέρνηση του Σαμαρά με τον Βενιζέλο; Από πού κι ως πού, λοιπόν, δεν ευθύνεται για όλα αυτά τα πράγματα; 

Η πρόταση μομφής κατά του Πολλάκη τελικά εξελίχθηκε σε ψήφο εμπιστοσύνης για τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να διαθέτει, πράγματι, μεγάλο πολιτικό θράσος, αφού στις τάξεις του υπάρχουν Βουλευτές οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με το ΣΥΡΙΖΑ. Θα αναφερθώ, κατά πρώτον, σε έναν νεόκοπο Υπουργό, τον κ. Θεοχαρόπουλο. Ήταν, ξέρετε, κάποτε ένα κόμμα που διαλυόταν, η ΔΗΜΑΡ και δεν ήξεραν τι να κάνουν τη σφραγίδα και την πήρε ο Θεοχαρόπουλος. Παίρνοντας αυτή τη σφραγίδα έγινε Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Μετά, τσακώθηκε με το ΠΑΣΟΚ και με αυτή τη σφραγίδα έγινε Υπουργός. Να τον χαίρεστε! Τέτοια Κυβέρνηση είσαστε, με τόσο μεγάλη λαϊκή αποδοχή!”  

Μια κυβέρνηση «κουρελού»

“Μετά τον κ. Θεοχαρόπουλο είναι ο κ. Δανέλλης από το Ποτάμι, η κυρία Μεγαλοοικονόμου -που αγαπάει τον Αλέξη, δεν υπάρχει περίπτωση να κάνει τίποτα- από την Ένωση Κεντρώων, ο κ. Κουίκ και η κυρία Κουντουρά από τους Ανεξάρτητους Έλληνες -ο Κουίκ γονάτιζε σε Ελληνικές σημαίες, τώρα είναι με το ΣΥΡΙΖΑ, κανένα πρόβλημα- και η κυρία Παπακώστα από τη γαλάζια γενιά και τη Νέα Δημοκρατία στον ΣΥΡΙΖΑ. Το όλον έξι. Ψήφος εμπιστοσύνης από όλους αυτούς, από μία Κυβέρνηση, κυριολεκτικά, κουρελού.

Από την πλευρά της και η Νέα Δημοκρατία έχει και αυτή τα δικά της. Έχει από το Ποτάμι –πραγματικά τους πήρε το ποτάμι!- τον κ. Φωτήλα, την κ. Μάρκου, τον κ. Θεοχάρη και τον κ. Ψαριανό, ο οποίος δηλώνει ανεξάρτητος μέχρι τις εκλογές. Δηλώνει ότι θα πολιτευτεί με τη Νέα Δημοκρατία, αλλά διασώζει την πολιτική του τιμή εάν μείνει τρεις ή τέσσερις μήνες ανεξάρτητος. Αυτό είναι το ήθος της δημοκρατίας.

Έχει πάρει, λοιπόν, Βουλευτές από το Ποτάμι. Τον κ. Λαζαρίδη από τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον κ. Κατσιαντώνη από την Ένωση Κεντρώων. Τι να κάνουν οι άνθρωποι; Πρέπει να βολευτούν!

Νικόλαος Γ. Μιχαλολιάκος
Γενικός Γραμματέας Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/to-politiko-katesthmeno-einai-h-dustuchia-mas-arthro-tou-n.-g.-michaloliako#ixzz5oC2FbBOF