ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ» ΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ» – ΒΙΝΤΕΟ

Ο επικεφαλής της αυτοδιοικητικής παράταξης «Ελληνική Αυγή για την Αττική» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Παναγιώταρος συναντήθηκε με εκπροσώπους του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Δ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» όπου συζητήθηκε διεξοδικά το γνωστό σκάνδαλο της «Μαφίας των Λαϊκών Αγορών» όπως και η ελλιπής στελέχωση της Διεύθυνσης των Λαϊκών Αγορών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του σωματείου:

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Επαγγελματιών Πωλητών Δ’ Λαϊκής Αγοράς Αθηνών «Ο Άγιος Κωνσταντίνος» και μέλη της Λαϊκής Αγοράς μας, επισκεφτήκαμε στην Βουλή των Ελλήνων τον επικεφαλής της παράταξης «Ελληνική Αυγή» για την Περιφέρεια και βουλευτή της Χρυσής Αυγής κ. Ηλία Παναγιώταρο όπου του αναλύσαμε τα προβλήματα των Λαϊκών Αγορών και ιδιαίτερα της Λαϊκής Αγοράς μας.

Η συζήτηση είχε δύο σκέλη. Το πρώτο σκέλος αφορούσε το γνωστό σκάνδαλο της «Μαφίας των Λαϊκών Αγορών» η οποία είχε αποκομίσει κατά τους υπολογισμούς της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης άνω των 2 εκατομμυρίων 900 χιλιάδων ευρώ.

Για το οποίο συνελήφθησαν 20 άτομα, προφυλακίστηκε ο ένας και αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση κι αυστηρούς όρους οι υπόλοιποι. Ερευνώνται άμεσα άλλοι 14 και έπεται γλαφυρή συνέχεια. Απόρροια του σκανδάλου τούτου είναι εξαθλίωση οικογενειών, οικονομική αφαίμαξη (στοχευμένες ποινές), τραμπουκισμός πωλητών μέχρι και εγκληματικές επιθέσεις (ξυλοδαρμοί). Για να καταλάβετε το μέγεθος της υπόθεσης, η Δικογραφία αποτελείται από 75.000 (!!!) σελίδες και οι καταθέσεις… συνεχίζονται. Οι δε καταγεγραμμένες ακροάσεις αποτελούν υλικό χιλιάδων ωρών με πολύ πιπεράτες συνομιλίες και αποκαλύψεις.

Δεύτερο σκέλος της ενημέρωσης ήταν η ελλιπής στελέχωση της Διεύθυνσης των Λαϊκών Αγορών, την οποία και θεωρούμε σκόπιμη, ούτως ώστε να απαξιώνεται ο 90ετης θεσμός των Λαϊκών Αγορών ο οποίος απευθύνεται στα χαμηλού εισοδήματος κοινωνικά στρώματα, αποτελώντας το τελευταίο αποκούμπι του πενόμενου Έλληνα συνταξιούχου, άνεργου, χαμηλόμισθου και να οδηγηθούν όλοι ως θύματα στα νύχια του μεγάλου κεφαλαίου και των Υπερκαταστημάτων.

Από τους ελάχιστους υπαλλήλους των ελεγκτικών μηχανισμών ακόμα πιο λίγοι είναι οι έντιμοι και οι συνεπείς (φιλότιμοι) υπάλληλοι που προσπαθούν να φέρουν σε πέρας το δύσκολο έργο τους.

Ιδιαίτερη μνεία έγινε στην αποφυγή της υπηρεσίας να εφαρμόσει το νόμο που αφορά των νομίμων προσώπων που εργάζονται στις άδειες, καθώς και τα μέτρα λειτουργίας αυτών όπως ο νόμος ορίζει έως 4 μέτρα τα οπωροκηπευτικά και έως 8 μέτρα τα εμπορικά. Μην επιτρέποντας και μην διενεργώντας διαγραμμίσεις ώστε κάθε πρωί να ξεκινούν όλοι επί ίσοις όροις για το μεροκάματο, δημιουργώντας πολλές αδικίες οι οποίες επιφέρουν καυγάδες, εντάσεις και μίσος μεταξύ των συναδέλφων. Με αστείες δικαιολογίες η Υπηρεσία αποφεύγει να εφαρμόσει τα νόμιμα.

Αναφέραμε για τις διάφορες παραλαϊκές Αγορές-βιολογικές-Κυριακάτικες-απογευματινές οι οποίες βρίθουν παρανομίας. Πιστεύουμε ότι η συνάντησή μας θα έχει θετικό αποτέλεσμα για την λύση των πλείστων προβλημάτων που ταλανίζουν τις Λαϊκές Αγορές.

Διαβάστε περισσότερα: http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/sunanthsh-ellhnikhs-aughs-gia-thn-attikh-me-to-swmateio-laikwn-agorwn-o-agi#ixzz5o7bdbfBN