«ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΚΑΣΤΑΙ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ», ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΣ ΠΑΛΙΟΒΡΩΜΑΣ ΜΕΡΚΕΛ!

Η εκστρατεία φίμωσης των εθνικιστικών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών, δεν είναι μόνο ελληνική υπόθεση, αλλά εφαρμόζεται παντού με ιδιαίτερο ζήλο. Και πρώτα-πρώτα, στη χώρα της απαίσιας παλιοβρώμας Μέρκελ! Η οποία, ενθυμούμενη την θητεία της στις αλήστου μνήμης Κομσομόλ και Στάζι, έχει δώσει εντολή στα κρατικά ΜΜΕ να αποκλείουν με το έτσι θέλω το εθνικιστικό κόμμα NPD.

Όμως, «υπάρχουν δικασταί στο Βερολίνο» και αντιστέκονται στα άνομα σχέδια της γκιόσας!

Έτσι, κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της Γερμανίας υποχρεώθηκε να μεταδώσει προεκλογική διαφήμιση του εθνικιστικού κόμματος NPD (Nationaldemokratische Partei Deutschlands), έπειτα από σχετική δικαστική απόφαση.

Πρόκειται για το «Bayerischer Rundfunk» (BR), που είχε προσφύγει στη… δικαιοσύνη ζητώντας νομική στήριξη αφού αρνήθηκε να μεταδώσει προεκλογική διαφήμιση του NPD για τις ευρωεκλογές.

«Μετά το σκόπιμο άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας το 2015 και την επακόλουθη ανεξέλεγκτη μαζική μετανάστευση οι Γερμανοί είναι θύματα σχεδόν καθημερινά», αναφέρει το προεκλογικό σποτ του NPD.

Ωστόσο δικαστήριο του Μονάχου έκρινε ότι το περιεχόμενο του προεκλογικού σποτ δεν ισοδυναμεί με υποκίνηση στο μίσος και άρα ο κρατικός ραδιοφωνικός σταθμός δεν έχει λόγο να αρνείται να το μεταδώσει. Το BR άσκησε αμέσως έφεση, την οποία έχασε αυθημερόν.

Εν τω μεταξύ, τις προηγούμενες μέρες δικαστήρια επέβαλλαν σε δύο ακόμη κρατικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, τον «Hessischer Rundfunk» και τον «Norddeutscher Rundfunk», να μεταδώσουν τα προεκλογικά σποτ του NPD.