ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΙ, ΤΗ… ΒΑΨΑΤΕ! ΘΑ ΠΑΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ

Μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη για το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα συνολικά, έκρυβε έρευνα που διεξήγαγε το Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Πολιτικής Έρευνας του τμήματος Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ και παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

Έτσι, παρά τις προσπάθειες αποπολιτικοποίησης της νεολαίας μας, η μεγάλη πλειοψηφία τους θα πάει στις κάλπες την 26η Μαΐου.

Δείγμα της έρευνας ήταν 4.000 φοιτητές του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και 500 μαθητές λυκείου, ηλικίας από 17 έως 23 ετών.

Από τους μαθητές που συμμετείχαν στην έρευνα, το 72% δηλώνει ότι θα πάει στις κάλπες και θα ψηφίσει, το 10% ότι θα ψηφίσει λευκό και άκυρο, και το 13% ότι θα απέχει, ενώ οι μισοί από τους φοιτητές (50%) απάντησαν ότι θα προσέλθουν στις κάλπες και θα ψηφίσουν, και από αυτούς το 33% δηλώνει ότι δεν έχει αποφασίσει ποιο συνδυασμό. Το 14% θα ψηφίσει λευκό ή άκυρο. Μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των φοιτητών που θα απέχει και φτάνει το 36%.

Κι είναι βέβαιο, πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των νέων θα υπερψηφίσει την Χρυσή Αυγή, όπως άλλωστε έδειχναν και οι δημοσκοπήσεις των προηγουμένων μηνών (που δεν είχαν υποστεί μεγάλη… επεξεργασία), οι οποίες αναδείκνυαν το κόμμα των Ελλήνων εθνικιστών δεύτερο στους νέους, με υψηλότατα ποσοστά!

Στοίχημα δε των Ελλήνων εθνικιστών, είναι αυτές τις τελευταίες ημέρες, να πείσουν όσους περισσότερους νέους μπορούν να πάνε στις κάλπες και να ψηφίσουν για το συμφέρον και το μέλλον τους!