ΒΡΙΣΚΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΝΕΙ! ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ «ΠΟΡΘΗΤΗ» ΣΤΕΛΝΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖ

Το τονίσαμε και σε χθεσινή μας ανάρτηση, πως αντί να κάνουν πίσω λόγω των… μαλωμάτων των Αμερικανών, σιωνιστών και Ευρωπαίων, οι Τουρκαλάδες κλιμακώνουν καθημερινά τους τσαμπουκάδες τους.

Αυτή τη φορά, τη σκυτάλη των προκλήσεων πήρε ο γαμπρός του Ερντογάν Πασά, Μπεράτ Αλμαϋράκ, ο οποίος μιλώντας στο CNN Turk ανακοίνωσε την αποστολή και δεύτερου ερευνητικού σκάφους στην ανατολική Μεσόγειο (στην κυπριακή ΑΟΖ), του «Γιαβούζ».

Ιδού οι σχετικές δηλώσεις του:   

«Η Μεσόγειος δεν είναι η λίμνη του πατέρα κανενός, έχουμε κι εμείς χωρικά ύδατα και πρέπει να δώσουμε τον αγώνα μας μέχρι τέλους. Έχει ήδη αναπτυχθεί ο «Πορθητής» και σύντομα ξεκινά και το «Γιαβούζ». Στη γεωγραφική μας περιοχή όπου και να κοιτάξουμε το τελευταίο διάστημα γίνονται συνεχώς νέες ανακαλύψεις. Η Τουρκία ακολουθώντας έναν διαφορετικό δρόμο θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία. Δημιουργώντας μία ομάδα με δικά μας πλοία, με δικούς μας μηχανικούς, ειδικούς και ανθρώπους ξεκινήσαμε μόνοι μας μέσα στα δικά μας χωρικά ύδατα δικές μας εξορύξεις».

Παράλληλα, σε νέες τσαμπουκαλίδικες δηλώσεις προχώρησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκιάς, Χουλουσί Ακάρ, με αφορμή την έναρξη της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης «Θαλασσόλυκος»:
«Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσουμε τα δικαιώματα και το δίκαιο της χώρας μας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο. Στόχος των στρατιωτικών ασκήσεων είναι να δείξουμε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις είναι εξαιρετικά αποφασισμένες, δεσμευμένες και ικανές να διασφαλίσουν την ασφάλεια, την ανεξαρτησία, την κυριαρχία και τα δικαιώματα στη θάλασσα της Τουρκίας».

Και βέβαια, βρίσκουν στην Αθήνα τρομαγμένα γιουσουφάκια και τα κάνουν όλα αυτά οι Τουρκαλάδες!