ΠΩΣ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΤΑ «ΜΙΚΡΑ ΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ» ΚΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΟΥΔΟΥΛΑ;

Γράφει ο Αντίοχος

Όπως παρατηρούμε, σε όλες τις «δημοσκοπήσεις» των εταίρων ενόψει των ευρωεκλογών, τα ποσοστά της Χρυσής Αυγής εμφανίζονται μικρότερα των ποσοστών του Κινήματος στις τελευταίες εκλογές ή τουλάχιστον στα ίδια επίπεδα.

Σύμφωνα δε με τους «αναλυτές» των ΜΜΕ, κάποιοι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής στρέφονται στα… «μικρά δεξιά κόμματα».

Μάλιστα, στο θέμα αυτό υπάρχει σύμπνοια των εταίρων δημοσκοπήσεων που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Νουδούλα.

Μήπως τελικά, τα «μικρά δεξιά κόμματα» (Βελόπουλου, Καμμένου, Καρατζαφέρη και Φαήλου) καταφέρνουν να εξυπηρετούν ταυτοχρόνως και τα συμφέροντα του ΣΥΡΙΖΑ και τα συμφέροντα της Νουδούλας;

Κι όμως, συμβαίνει!

Κατ’ αρχάς, εξυπηρετούν τον ΣΥΡΙΖΑ γιατί μπορούν θεωρητικά να τσιμπολογήσουν ψήφους και από την Χρυσή Αυγή και από την Νουδούλα. Προβάλλεται δε όλως ιδιαιτέρως το μόρφωμα του… μασαζοκαλτσονάτου κεραλοιφάκια Βελόπουλου.

Εξυπηρετούν, όμως και την Νουδούλα, γιατί είναι… πολλά. Αν είχαν ενωθεί σε ένα, θα είχαν κάποιες πιθανότητες να φτάσουν το 3% και να εισέλθουν στη βουλή ως 6ο κόμμα, εκλέγοντας 9 βουλευτές, τους οποίους θα έπαιρναν από το πρώτο κόμμα – την Νουδούλα- πιθανότατα στερώντας της την αυτοδυναμία.

Πως πιάνει το πρώτο κόμμα την αυτοδυναμία; Όσο περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη βουλή, τόσο μεγαλύτερα πρέπει να είναι τα ποσοστά του. Για παράδειγμα, αν μπουν εφτά κόμματα στην επόμενη βουλή, τα ποσοστά του πρώτου κόμματος πρέπει να είναι ψηλότερα από το 37% για να μπορέσει να έχει αυτοδυναμία – πράγμα εξαιρετικά δύσκολο υπό τις παρούσες συνθήκες. Αντιθέτως, όσο υψηλότερα είναι τα ποσοστά των εκτός βουλής κομμάτων, τόσο περισσότερο πέφτει το ποσοστό της αυτοδυναμίας!

Καταλάβατε τώρα τι ρόλο παίζουν τα «μικρά δεξιά κόμματα» και πόσο επικίνδυνη –εκτός από χαμένη- είναι η ψήφος σ’ αυτά;