ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΠΑΙΑΤ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΠΙΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΔΟΥΛΗ ΑΠ’ ΟΛΕΣ!

Την ευαρέσκειά του για την αμερικανοδουλεία της κομμουνιστικής κυβέρνησης Τσίπρα, εξέφρασε –για μια ακόμα φορά!- ο πρεσβευτής – Ύπατος Αρμοστής Πάιατ, στην ομιλία του στο 7o συνέδριο Exposec- Defence World.

Εκτός απ’ τα γενικά («οι σχέσεις των δύο χωρών στην άμυνα, την ασφάλεια και την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας είναι πιο στενές από ποτέ. Η φιλία μεταξύ των δύο χωρών κάθε μέρα δυναμώνει»), ο Ύπατος Αρμοστής έκανε ειδική μνεία στον μπολσεβίκο Κατρούγκαλο (της μεγάλης σχολής της ΚΝΕ…) και στον επίσης μπολσεβίκο Αποστολάκη.

Όπως είπε, λοιπόν, η αναβάθμιση της συνεργασίας των δύο χωρών είναι αποτέλεσμα του στρατηγικού διαλόγου που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2018 ανάμεσα στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Κατρούγκαλο, και τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο: 
«Ο στρατηγικός διάλογος έχει αναδείξει τη δύναμη αυτής της διμερούς σχέσης και έχει επιβεβαιώσει την κοινή μας δέσμευση στην εμβάθυνση της συνεργασίας μας στα θέματα της άμυνας, της ασφάλειας, της επιβολής του νόμου, της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, στο εμπόριο, στις επενδύσεις και στον ενεργειακό τομέα στην ευρύτερη περιοχή».

Όσο για τον Αποστολάκη, εκτός του ότι επισήμανε πως «οι ολοένα και πιο συχνές κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των δύο χωρών βελτιώνουν την ετοιμότητα και την συνεργασία των δύο στρατευμάτων», «προέβλεψε» πως κατά την επίσκεψή του τον επόμενο μήνα στην Ουάσινγκτον, θα ανανεωθεί η αμυντική συνεργασία των δύο χώρων. «Αυτό θα γίνει για να αντιμετωπιστούν όχι μόνο οι τρέχουσες προκλήσεις ασφαλείας, αλλά και για να αναπτυχθεί η ευελιξία που χρειάζεται για να ανταποκριθούμε στις γρήγορες αλλαγές που σημειώνονται στην ευρύτερη περιοχή και στις προκλήσεις του μέλλοντος».
Τέλος, ευχαρίστησε τους κομμουνιστές υποτακτικούς του για την χρησιμοποίηση των λιμανιών της Θεσσαλονίκης και της Αλεξανδρούπολης, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια από τα αμερικανικά στρατεύματα. Μάλιστα, ο Πάιατ για το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης σημείωσε πως, λόγω της θέσης του, είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τη χώρα του, προσθέτοντας πως έχει τρομερές δυνατότητες, τόσο λόγω των σιδηροδρομικών συνδέσεων όσο και των οδικών δικτύων που υπάρχουν στην περιοχή.
Τα σχόλια δικά σας…